Haberler

Dört Eski Bakan Hakkındaki Fezlekelerin İade Edilmesi

Soruşturma Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, dizi pusulası olmadığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edilen fezlekelerin bir kopyasını istedi.

Dört eski bakan hakkındaki Soruşturma Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, dizi pusulası olmadığı gerekçesiyle iade edilen fezlekelerin bir kopyasını istedi.

Aksünger, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, konuya ilişkin dilekçeyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Dilekçede, Soruşturma Komisyonu tarafından dizi pusulası olmadığı gerekçesiyle savcılığa iade edilen eski bakanlar Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler ve Egemen Bağış hakkındaki fezlekenin bir örneği istendi.

Adliye çıkışında açıklama yapan Erdal Aksünger, 4 eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu'nda yaşananları herkesin gördüğünü ifade ederek, fezlekenin sadece bir dizi pusulası bahane edilerek savcılığa gönderildiğini anlattı.

Aksünger, İç Tüzük'ün verdiği hakla fezlekenin bir kopyasını alabilmek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduklarını belirtti.

CHP Milletvekili Ali Özgündüz de Soruşturma Komisyonu üyelerinin de savcılık dahil kurumlardan belge isteme ve toplama yetkisi bulunduğunu ifade ederek, "Umarım başsavcılık bu talebi yerinde görür, uygun karşılar. Aksi takdirde başsavcılık da bu yolsuzluk olayının üstünün örtülmesine aracı olacaktır. Ben eski bir Cumhuriyet savcısı olarak yargıdan böyle birşey beklemiyorum. Yargının tarafı olmaz, hukuktan adaletten yanadır" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Özgündüz İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title