Haberler

Donmak Üzere Olan Suriyelileri Mehmetçik Helikopterle Kurtardı

Güncelleme:

Türkiye'ye kaçak olarak geçmek isteyen Suriyeli mülteciler, donma tehlikesi geçirince haber verdikleri askerler tarafından helikoptere alınarak kurtarıldı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırından Türkiye'ye kaçak olarak geçmek isteyen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu Suriyeli mülteciler, donma tehlikesi geçirince haber verdikleri askerler tarafından helikopter alınarak kurtarıldı.

3 GÜN BOYUNCA AÇ VE SUSUZ KALDILAR

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Irak'a geçen ve buradan da yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçmek isteyen 10'u çocuk, 2'si kadın 17 Suriyeli sığınmaca, Uludere İlçesi'nin Yekmal Köyü bölgesine geldi. Dağlık ve karla kaplı alanda daha fazla gidemeyen Suriyeliler, 156 Jandarma hattını arayarak donmak üzere olduklarını bildirip yardım istedi. Yardım talebi üzerine Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalan iki helikopter bölgeye giderek, aldığı Suriyelileri komutanlığa getirdi. Sığınmacılarının bazılarının ayakkabılarının olmadığı görülürken, donma tehlikesi yaşadıkları belirtildi. Suriyeliler, 3 gün boyunca aç ve susuz kaldıklarını belirterek, dağlık alanda kar olması nedeniyle özellikle kadın ve çocukların büyük güçlük yaşadıklarını anlattı.

Helikopterde ilk müdahaleleri yapılan ve su ile bisküvi ikram edilen mülteciler, ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Uludere Suriye Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (42)

şüpeci:

bunlar kürtçe konuşyorlar bence türkiye den kaçan pkk uşakları

8
22
yanıtYanıtla
yasarMobil-ANDROID:

helal olsun Mehmetçike allah zorda kalana yardim etsin bu bizim insanlik gorevimiz dini dili irki ne olursa olsun bu bizim askerimizin büyüklüğünü gosterir

21
1
yanıtYanıtla
DavidmobilWeb@haberler.com:

Allah yardimciniz olsun

15
2
yanıtYanıtla
Adınız Yazınzaa:

adamlar açlıktan soğuktan ölüyo. ulkemizde yapılan yardım kampanyalarına bazıları türkiyede aç yok mu da başkalarına yardım ediliyo diye karşı çıkıyo. . yazıktır yaaa insan bunlar da

14
2
yanıtYanıtla
.....:

yazık savaşı çıkaranların allah belasını versin bunlaı kampa alsalar bide

15
1
yanıtYanıtla
FATMA BERLIN IZMIRmobilWeb@haberler.com:

Helal olsun nerde mazlum varsa Askerimiz orda

13
2
yanıtYanıtla
biriMobil-ANDROID:

Bu gibi olaylarda bile irkcilik yapan yaratiklar var aramizda farkindamisiniz?? Bu arada helal olsun askerlere!!!

15
0
yanıtYanıtla
Hayrettin Mobil-IOS:

Yunanlılar denize terk ediyor müslüman kurtarıyor işte islam bu işte mehmetçik bu hepimiz kardeşiz vesselam

15
0
yanıtYanıtla
merdo:

Allahım zalimin cezasını ver.

14
0
yanıtYanıtla
KürŞad Mobil-ANDROID:

Helal olsun Türk askerine mazlum deyince milliyetin onemi yoktur

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title