Haberler

    Donald Trump Kuzey Kore'ye Sert Çıktı

    Amerika Birleşik Devletleri'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hem Kuzey Kore'ye hem de Çin'e sert çıktı.

    Amerika Birleşik Devletleri'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hem Kuzey Kore'ye hem de Çin'e sert çıktı.

    Yazdığı ilk twitte, Kuzey Kore'nin kıtalararası füze denemesine ilişkin açıklama yapan Trump, " Kuzey Kore, ABD'nin bir bölümüne ulaşabilecek nükleer silah geliştirmenin nihai aşamasında olduğunu açıkladı. Bu olmayacak" ifadesini kullandı.

    North Korea just stated that it is in the final stages of developing a nuclear weapon capable of reaching parts of the U.S. It won't happen!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 2, 2017

    Trump'ın 'olmayacak'tan kastı net olarak algılanamadı.

    Seçilmiş başkanın Kuzey Kore'nin kapasitesinin yetersizliğinden mi yoksa kendi yönetiminin bunu engelleyici adımlar atacağından mı bahsettiği anlaşılamadı.

    Trump, bir sonraki twitinde ise "Çin, ABD'den tek taraflı ticaret ile çok miktarda para ve servet çıkarıyor ancak Kuzey Kore konusunda yardımcı olmuyor" sözleri ile Pekin'e olan tepkisini dile getirdi.

    China has been taking out massive amounts of money & wealth from the U.S. in totally one-sided trade, but won't help with North Korea. Nice!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 2, 2017

    Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Donald Trump'ın iddiasına, "Çin, Kore Adası'nın nükleerden arındırılması için yoğun çaba harcıyor" cevabını verdi.

    Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Pazar günü devlet televizyonundan yayımlanan yeni yıl mesajında, ülkesinin nükleer başlıklar da taşıyabilen uzun menzilli füzeleri test etmeye çok yakın olduğunu söylemişti.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 03 januari 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Kuzey Kore Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title