Haberler

    Donald Trump'ın Yüklendiği Toyota'ya Japonya Hükümetinden Destek

    Japonya hükümeti, Meksika'da fabrika kurma planı yüzünden Donald Trump'ın eleştirilerine hedef olan Japon otomobil üreticisi Toyota'yı savundu.

    Japonya hükümeti, Meksika'da fabrika kurma planı yüzünden Donald Trump'ın eleştirilerine hedef olan Japon otomobil üreticisi Toyota'yı savundu.

    Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı görevini 20 Ocak'ta devralmaya hazırlanan Donald Trump, Toyota'nın Amerika Birleşik Devletleri'ne satacağı Corolla modeli araçlarını Meksika'da üretme girişimini resmi twitter adresinden eleştirdi.

    Toyota Motor said will build a new plant in Baja, Mexico, to build Corolla cars for U.S. NO WAY! Build plant in U.S. or pay big border tax.— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 5 Ocak 2017

    Trump, mesajında "Ya fabrikanı Amerika Birleşik Devletleri'nde kurarsın ya da daha yüksek gümrük vergisi ödersin!" ifadelerini kullandı.

    Amerika Birleşik Devletleri'nde General Motors ve Ford'dan sonra en fazla tercih edilen üçüncü marka olan Toyota'ya destek Japonya Ticaret Bakanı'ndan geldi.

    Hiroshigo Seko, Japon otomobil endüstrisinin Amerika Birleşik Devletleri'nde istihdama çok büyük katkı yaptığını hatırlattı. Japon üreticilerin burada 1 buçuk milyon kişiyi çalıştırdığını ve bu ülkedeki fabrikaların Meksika ya da başka ülkelere taşınması gibi bir planlarının bulunmadığını söyledi.

    Statement in response to the President Elect's recent comment. Please visit https: //t.co/BxLSOPbXV8 for more information pic.twitter.com/d8E8TQnzqc— Toyota USA (@Toyota) 5 Ocak 2017

    Toyota, 2015 yılının Nisan ayında duyurduğu ve Trump'ın kazandığı ABD başkanlık seçiminin ardından 1 milyar dolarlık yatırımla inşasına başladığı, Meksika'nın Guanajuato kentindeki fabrikada 2019 yılından itibaren yıllık 200 bin adet Corolla modeli otomobil üretmeyi planlıyor.

    Toyota, Meksika'da yeni bir fabrika kuracak, Finans, Trend: http://t.co/dIHsiLiCGs— finanstrend (@finanstrend) 14 Nisan 2015

    Amerika Birleşik Devletleri'nin Meksika'dan otomobil ihracatına uyguladığı gümrük vergilerindeki yüzde 10'luk bir artışın, Meksika'da üretim yapan Japon firmalardan Nissan'ın gelirlerinde 10.3 oranında kayba yol açması bekleniyor.

    Bu rakamın Mazda için yüzde 5.5, Toyota için yüzde 0.7 ve Honda için de yüzde 2.2 olacağı tahmin ediliyor.

    Japon otomobil üreticileri Meksika'da yılda toplam 1 milyon 400 bin otomobil üretiyor.

    Meksika: San Luis fabrikasından vazgeçen Ford'dan tazminat bekleniyor https: //t.co/oGbEbwaXxt pic.twitter.com/27pSmRJlDf— euronews Türkçe (@euronews_tr) 4 Ocak 2017

    Amerika Birleşik Devletleri başkanı seçilen Donald Trump'ın hem seçim kampanyası boyunca hem de zafer kazandığı 8 Kasım 2016'daki seçimin ardından, yurt dışında yatırım yapan şirketleri yüksek gümrük tarifelerine maruz kalacakları yönünde tehdit etmesinin ardından son olarak Ford, Meksika'nın San Luis Potosi eyaletindeki 1.6 milyar dolarlık yatırım planını iptal etme kararı almıştı.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 06 januari 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Japonya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title