Haberler

Trump, Eşini ve Kendi Başkan Yardımcısı Adayını Bile Çileden Çıkardı

Güncelleme:

ABD'de, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın, 11 yıl önce söylediği kadınlara yönelik sözlerine eşi ve kendi başkan yardımcısı bile tepki gösterdi.

Bir ay sonra yapılacak ABD Başkanlığı seçimlerinde, Cumhuriyetçi Partili aday, işadamı Donald Trump, 11 yıl önce kadınlara yönelik saldırgan, müstehcen ve aşağılayıcı sözlerine yönelik tepkiler giderek artıyor. Trump'a tepki gösterenlerin başında kendi karısı ve kendi Başkan Yardımcısı adayı Mike Pence de yer alıyor.

"KOCAMIN ÖZRÜNÜ KABUL EDİN"

Melania Trump, eşi, Donald Trump'ın 11 yıl önce söylediği kadınlara yönelik saldırgan ve aşağılayıcı sözlerin kabul edilemez olduğunu, bir kadın olarak kendisinin de bu sözlerin saldırganca olduğunu kabul ediyor. Melania Trump, bu açıklamalarına karşın seçimlerde Trump'a olan desteğini geri çekmiyor, bunu da 'Ne de olsa kendisi bir lider' diyerek açıklıyor. Melania Trump, Amerikan kamuoyundan kocasının özrünü kabul etmelerini istiyor.

"BU SÖZLERİ SAVUNAMAM"

Trump'ın kadınlara yönelik sözlerinin kabul edilemez olduğunu açıklayan başka bir Cumhuriyetçi Partili kişi de, Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi durumunda Başkan Yardımcısı olarak aday gösterdiği Mike Hence. Hence de, "Bir eş ve baba olarak, Trump'n 11 yıl önce söylediği kadınlar betimleyen sözlerin saldırganca. Bu sözleri görmezden gelemem, savunmam da" diyor. Pence, Trump'ın özür dilemesinin de memnunluk verici olduğunu belirtiyor.

MÜSTEHCEN SÖZLER SÖYLEDİ

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak seçimlere yaklaşık 1 ay kala, The Washington Post gazetesinin ortaya çıkararak yayınladığı ve ABD'de bir çok televizyon kanalında gösterilen video ve ses kayıtlarında, Trump'ın kadınlara yönelik müstehcen sözleri dikkat çekiyor.

BUSH İLE SOHBET EDİYORDU

Kayıtlarda, Trump'ın 2005 yılında 'Access Hollywood' adlı televizyon programının sunucusu Billy Bush ile bir otobüste yaptığı sohbet yer alıyor. Videoda Trump ve Bush, bir otobüsün içinde yaka mikrofonlarının açık olduğunun farkında olmadan sohbet ediyor. Bu sırada otobüsün dışında bulunan kamera, ikilinin konuşmasını kayıt altına alıyor.

ÇİRKİN SÖZLER YANSIDI

Sohbet sırasında Trump'ın evli bir kadınla ilişkisini, kendisinin nasıl kadınlardan hoşlandığını, zengin ve popüler bir kişi olmanın kadınlara yaklaşmayı kolaylaştırdığını anlattığı kayıtlarda, kadınlar hakkında müstehcen içerikli sözleri de duyuluyor. Daha sonra Trump ve sunucu Bush'un otobüsten inerken görüntüleri kameralara yansıyor.

'YENİLGİN KAÇINILMAZ'

ABD'de skandal olarak nitelendiren kayıtların ortaya çıkmasıyla birlikte, Trump'ın istifa etmesi ve başkanlık yarışından çekilmesini isteyenlerin sayısı da çığ gibi artıyor. Cumhuriyetçiler, Trump'a 'Ülkenin iyiliği için, Cumhuriyetçi Parti'nin Hillary Clinton'ı yenebilmesi için, kenara çekil. Yenilgin kaçınılmaz' çağrısı yapıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Billy Bush Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title