Haberler

Domuz Gribine Karşı Gerekli Tedbir Alındı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Acil servisten görüntü- Hastalardan görüntü- Hastalara müdahale edilmesinden görüntü- Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mehmet Uçar'ın açıklamaları Domuz gribine karşı gerekli tedbir alındı-Siirt'te sağlık çalışanları "Domuz Gribi"ne karşı maskeli eldivenli önlem aldı Siirt Devlet Hastanesi çalışanları "Domuz Gribi" ne karşı önlem aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Acil servisten görüntü- Hastalardan görüntü- Hastalara müdahale edilmesinden görüntü- Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mehmet Uçar'ın açıklamaları Domuz gribine karşı gerekli tedbir alındı- Siirt'te sağlık çalışanları "Domuz Gribi"ne karşı maskeli eldivenli önlem aldı Siirt Devlet Hastanesi çalışanları "Domuz Gribi" ne karşı önlem aldı.2009 yılında dünyayı etkisi altına alan ve uzun süredir ülkemizinde görülmeyen Domuz Gribi vakalarının tekrar ortaya çıkması üzerine Siirt Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları bölümünde gribe karşı eldivenli, maskeli tedbir alındı.Konuyla ilgi açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mehmet Uçar, mevsimsel gribin Ekim ayı sonu Mart ayı başına kadar 6 ay devam edebilen bir durum olduğunu söyledi.Domuz gribinin de H1 N1 virüsünün yol açtığı bir tablo olduğunu belirten Uçar, "İlk önce ABD'de 2009 yılında salgınların ortaya çıkmasıyla tüm dünyaya yayıldı. H1 N1 geçen yıllarda önemi kaybetmişti. Bu sene özellikle Türkiye'de de ölümlere yol açtığı için tekrar önem kazanmış durumda" dedi.Siirt'te bugüne kadar H1 N1 vakasına rastlanmadığını ifade eden Uçar, sadece bir gebe hastadan şüphelendiklerini ve tetkiklerini Ankara'ya gönderdiklerini ama onda da Domuz Gribi vakasına rastlanılmadığını kaydetti.Her şeye rağmen enfeksiyon hastalıkları servisi olarak Domuz Gribi'ne karşı önlemler aldıklarını sağlık çalışanlarının grip vakalarına eldiven ve maske takarak muayene ettiği anlatan Uçar, şöyle devam etti: "Bu hastalık mevsimle grip gibi boğaz ağrısı, baş ağrısı, yaygın vücut kas ağrısı şeklinde kendisini gösteren bir hastalık. Ancak bazı gruplarda biraz daha ağır seyredebiliyor. Özellikle gebelerde, yaşlılarda, şeker, kronik kalp hastalarında ve bebeklerde ağır seyreden bir hastalık olması sebebiyle önemli. Her grip vakası için domuz gribidir demek zor. 3 günden fazla ateş yüksekliği devam eden, yaygın kas ağrıları eşlik eden, solunum sıkıntısı çeken, inatçı kusmaları olan hastalardan domuz gribinden şüphelenmek gerekiyor. En önemli korunma yöntemi aşı yaptırmaktır ve el hijyenine dikkat etmektir."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Uçar Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title