Haberler

Domuz Bağıyla Keklik Avlarken Yakalandılar

Adana'da yaban hayatı koruma sahasında 'domuz bağı' yöntemiyle 600 tuzak kurup, diğer keklikleri yakalamak için 6 kekliği kullanan 4 avcı, suçüstü yakalandı.

Adana'da yaban hayatı koruma sahasında 'domuz bağı' yöntemiyle 600 tuzak kurup, diğer keklikleri yakalamak için 6 kekliği kullanan 4 avcı, suçüstü yakalandı.

Merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Kabasakal Köyü Taşpınar mevkiinde keklik avlandığı ihbarını alan Doğa Koruma ve Milli Parklar 7'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgede yaptıkları araştırmalarda kaçak keklik avlayan 4 kişiyi yakaladı. Çevrede yapılan aramalarda balık avında kullanılan misina ipiyle hazırlanan 600 'domuz bağı' tuzağı ile keklikleri tuzaklara çekmesi için kullanılan kafesler içinde 6 keklik (mühre) ele geçirildi. Kaçak avcılara 'Avcılık belgesi olmadan av yapmak', 'Canlı mühre (hayvan) ile av yapmak', 'Avlanma süresi dışında av yapmak' suçlarından toplam 8 bin 588 lira para cezası kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7'nci Bölge Müdürü Etem Boz, kaçak avlanmaya kesinlikle izin vermediklerini, kontrollerin arttırılarak devam ettirildiğini belirtti. Boz, "Ekiplerimiz özellikle ocak ve şubat aylarında kaçak avcılara karşı çok iyi çalışıyorlar. Bölgemizde kaçak avcılara göz açtırmayacağız. Yeni kurulan bir il müdürlüğüyüz. Ancak ekibimiz işi biliyor" dedi.

DOMUZ BAĞI TUZAĞINA DÜŞÜYOR

Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Mehmet Çevirgen ise domuz bağı tuzaklarının balık avında kullanılan misina ipiyle hazırlandığını, kekliklerin yürürken ayaklarını hafif sürüyerek ilerlediğini bilen avcıların özellikle bu yöntemi kullandığını belirtti.

Domuz bağı ile avlanan avcıların tüfekle avlananlara göre çok daha tehlikeli olduğunu belirten Çevirgen şöyle konuştu:

"Domuz bağı tuzağına yakalanan kekliklerin kurtulma imkanı bulunmuyor. Kaçak avcılar, kafes içinde bir kekliğin yanına domuz bağından hazırladığı tuzakları bırakıyor. Kafes içindeki keklik ötmeye başlayınca çevredeki keklikler yanına geliyor. Bu arada tuzağa düşen keklikler yakalanıyor. Kaçak avcıların yakaladıkları keklikleri sesinin güzelliği ve iriliğine göre 500 ile 5 bin lira arasında sattığını duyuyoruz. Çevresinde böyle kaçak avcıları görenler, mutlaka 156 Jandarma veya 177 Orman hattını arasınlar." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taşpınar Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title