Haberler

Domino's Pizza Çalışanlarıyla Birlikte Büyüyor

Güncelleme:

Domino's Pizza'nın lezzet sırlarını, yalnızca bir yıl içinde Türkiye'nin 65 ilindeki 6 bin Domino's çalışanına ulaştırdı.

Bugün 80'i aşkın ülkede 12 binden fazla şube ile hizmet veren Domino's Pizza, çalışanlarının hem mesleki hem de kişisel gelişimini destekleyerek Türkiye çapında operasyon hızını ve verimliliğini artırmak için 2014'ten bu yana uzaktan eğitim ve öğrenme projelerini Enocta ile birlikte yürütüyor.

Bu hedef doğrultusunda hayata geçirilen kurumsal e-öğrenme projesi Dominos Eğitim Vadisi (DEV), yalnızca bir yıl içinde 460 Domino's restoranına uzaktan eğitim götürmüş durumda. Geçtiğimiz yıl şirket ve franchise çalışanlarının yüzde 40'ına ulaşan Domino's Pizza'nın şimdiki hedefi bu rakamı iki katına çıkartmak.

Domino's Eğitim Vadisi (DEV) e-eğitimde üçüncü sırada

Farklı profillere sahip Domino's çalışanlarının kurumsal eğitim ve kişisel gelişim ihtiyaçları doğrultusunda farklı öğrenme teknikleri gözeten DEV, pizza yapım süreçlerinden marka kültürüne dair video, e-eğitim, doküman ve kitap özeti gibi her türlü içerik ve materyal ile hem masaüstü bilgisayarlardan hem de mobil cihazlardan 65 ildeki 6 bin çalışana uzaktan eğitim imkânı tanıyor. Bu eğitimler ile operasyon hızında, ürün kalitesinde ve verimliliğinde artış hedefleyen Domino's Pizza, lezzet elçilerinden lezzet ustalarına, vardiya müdüründen restoran müdürüne kadar herkesin kendini geliştirebilmesine yardımcı oluyor.

Domino's'un faaliyet gösterdiği ülkeler arasında dokuz kez üst üste başarı ödülü alan tek ülke olarak önemli bir konumda yer alan Domino's Türkiye, bugün çeşitlilik, uygulama ve kullanım kolaylığı açısından Domino's'un ABD, Avustralya ve Japonya'daki pazarlarından sonra e-eğitimde dördüncü sırada yer alıyor. Şimdiden dünya çapında önemli bir konuma yerleşen DEV'in altyapısı ise, Enocta Eğitim Platformu, KurumsalTUBE video portalı ve Kişisel Gelişim Eğitimleri gibi Enocta'nın yenilikçi e-öğrenme çözümleriyle her geçen gün daha fazla zenginleşiyor.

Domino's Pizza'da "herkes için eğitim" var!

Domino's Pizza'nın Türkiye'deki pazar liderliğini güçlendirmek ve dünyadaki konumunu daha da ileri taşımak amacıyla sürekli gelişim felsefesine odaklanan Domino's Eğitim ve Gelişim Departmanı "herkes için eğitim" misyonuyla e-öğrenme faaliyetlerini sürdürüyor.

Domino's Pizza Eğitim ve Geliştirme Müdürü Ümmühan Pandır Köksoy, "Bugün 'Mahallenizin Pizzacısı' unvanımızı korurken, aynı zamanda yakın gelecekte Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelerdeki büyüyen faaliyetlerimiz aracılığıyla küresel ayak izimizi artırmak, her şeyden önce yetkinlikleri geliştirilmiş, konusuna hâkim ve Domino's'un vizyonuna ortak olan çalışanlara bağlı" diyor.

"Bilginin demokratikleşmesi ve standardizasyon pizzada da geçerli"

Köksoy'a göre evlere servis uzmanlığından veya mutfaktan başlayarak bölge müdürlüğüne veya franchise pozisyonuna uzanan bir kariyer çizgisi için sağlam bir zemin oluşturmak, ancak bilginin demokratikleşmesi ve eğitim süreçlerinin hem kurumsal hem de franschise'larda standardizasyonuyla mümkün: "Müşterilerimizden siparişleri alan, onlara teslim eden ve onlarla yüz yüze iletişim kuran tüm kadrolarımız ve lokasyonlarımız için eğitimde standardizasyonu DEV ile gerçekleştiriyoruz. Örneğin, Genel Müdürlük'te görev alacak tüm çalışanlarımız, restoranlarımızda mükemmel pizzalarımızın nasıl hazırlandığını ve yapılacağını bilirler. Evlere servis uzmanları ve lezzet ustalarımızdan bölge müdürleri çıkarma hedefiyle ilerlediğimiz için, uzak bölgelerdeki tüm çalışanlarımızın da nitelik ve nicelik bakımından aynı eğitimi almasını sağlıyoruz. Çünkü Domino's Pizza Türkiye'nin başarısına ortak olacaklarını, birlikte büyüyeceğimizi bilmelerini ve tüm süreçlere hâkim olmanın verdiği haklı bir güvenle yola devam etmelerini istiyoruz."

Enocta'nın hazırladığı e-öğrenme raporlarına göre; bugün bir yıl içinde DEV'de en çok süre geçirilen 10 eğitim sıralamasında, Enocta'nın özel içeriklerinden "Domino's'lu Olmak" 7.414 giriş sayısıyla birinci sırayı alıyor. "Servis Devrimi", "Önerili Satış Eğitimi" ve "Mükemmel Pizza Eğitimi" de en çok kayıt alan eğitimlerden.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title