Haberler

Domatexpo Fuarı'nda "Domates Yeme Yarışması"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Domates yeme yarışmasından detaylar- Antalya Valisi Muammer Türker'in konuşması- Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın konuşması- Fuar alanından detaylar 4. DOMATEXPO Fuarı Antalya'da açıldı- Fuar kapsamında kadınlar arasında düzenlenen domates yeme yarışması, renkli görüntülere sahne oldu 4. Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı (DOMATEXPO), Antalya'nın Kumluca ilçesinde başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Domates yeme yarışmasından detaylar- Antalya Valisi Muammer Türker'in konuşması- Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın konuşması- Fuar alanından detaylar 4. DOMATEXPO Fuarı Antalya'da açıldı- Fuar kapsamında kadınlar arasında düzenlenen domates yeme yarışması, renkli görüntülere sahne oldu 4. Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı (DOMATEXPO), Antalya'nın Kumluca ilçesinde başladı.Antalya Valisi Muammer Türker, Kumluca Belediyesi tarafından toptancı hali içinde düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Antalya'nın bitkisel üretim ve elde edilen ekonomik kazanç bakımından Türkiye'de birinci sırada yer aldığını söyledi.Antalya'da tarımsal üretimin ekonomik karşılığının yıllık 540 milyon dolar olduğunu ifade eden Türker, bu rakamın artırılması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirtti.Türker, tarımda katma değer getiren üretime yönelmek gerektiğini vurgulayarak, "O zaman, tarımda istediğimiz geliri elde eder ve dünyadaki rakiplerimizi geride bırakırız. Ben bu konuda Kumluca yöre çiftçisinin azimli olduğunu görüyorum" dedi.AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de geçen yıl sadece Antalya'da 84 bin çiftçiye çeşitli konularda devlet desteği sağladıklarını bildirdi. Köse, ülke tarımının gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.- Fideye KDV indirimi talebiKumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, gübrede KDV indirimi ve sera modernizasyonunda sıfır faizle kredi sağlanmasının, bölge tarımının geleceğine olumlu etki edeceğine inandığını dile getirdi. Tarımsal üretimde girdi maliyetlerinin düşürülmesinde hükümetten destek isteyen Çetinkaya, şöyle konuştu: "Sektörün bir başka büyük girdi maliyeti de fidedir. Bu konuda da çiftçilerimizin beklentisi vardır. Çünkü fidenin tohum KDV'si yüzde 8 iken, fide halinde KDV oranı yüzde 18'dir. Bu da çiftçilerimiz için ekstra külfettir. Ben burada iktidarımızın üç milletvekilinden Mecliste bu konuda çiftçilerimizin sesine kulak vermelerini istiyorum."Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, tarım sektöründe birlik olmanın, hem üretim hem de ürünün pazarlanmasında fayda sağlayacağını bildirdi. Tavşan, tüketicilerin, ürün kalitesinin yanında artık ürün çeşitliliğine de önem verdiğinin altını çizdi.- Kadınlar arası domates yeme yarışması Fuar kapsamında kadınlar arası domates yeme yarışması düzenlendi. Yarışmada kadınlar, 3 dakika içerisinde en çok domatesi yemek için yarıştı. 3 dakikada 1 kilo 678 gram domates tüketen Özlem Sarıkeçili birinci oldu.Fuarda stantları gezen protokol üyeleri, yetkililerden ürünleri hakkında bilgi aldı. Protokol üyeleri, domatesten yapılan pişmaniyenin de tadına baktı.Kumluca Toptancı Hali'nde 80 firmanın yaklaşık 100 ürününün tanıtıldığı fuar, üç gün sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Muammer Türker Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title