Haberler

Domaniç'te Osmanlı'dan Kalma Yılkı Atları Görüldü

Güncelleme:

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde ilk kez bu kadar yakından görüntülenen Osmanlı döneminden kalma yılkı atları doğa tutkunlarını heyecanlandırdı.

Kütahya'nın Domaniç ilçesi dağlarında Osmanlı'dan kaldığı söylenen, Anadolu'da yabani at olarak bilinen ve genellikle insanlardan uzak bölgelerde yaşayan yılkı atları görüldü.

SÜRÜ HALİNDE GEZİYORLAR

Domaniç'in yüksek kesimlerinde yer alan Üç Tepeler ile Yaylacık Ormanları arasında vatandaşların zaman zaman gördükleri yılkı atları ilk kez bu kadar yakından görüntülendi. Üç Tepeler ve Yaylacık mevkiinde ormanlık alanda sürü halinde görüntülenen yılkı atları arasında taylar da yer alıyor.

DOĞA TUTKUNLARI HEYECANLANDI

Yılkı atlarının geçtiğimiz yıllarda da çoğaldığı, ancak uzun zamandır görülmedikleri ifade ediliyor. Son günlerde avcılar tarafından tekrar görülen yılkı atlarının yeniden Domaniç'te görüntülenmesi, doğa tutkunlarını heyecanlandırdı.

"BU MANZARA BİZİ BÜYÜLEDİ"

Doğa ile iç içe yaşayan, aynı zamanda avcılık sporu ile de ilgilenen Tavşanlılı diş hekimi Mehmet Şahmaran, "Domaniç dağlarında dolaşırken Osmanlı'dan bugüne soyunun devam ettiğini düşündüğümüz atlar ile karşılaştık. Bu manzara bizleri oldukça büyüledi." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Domaniç Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (56)

arifMobil-ANDROID:

yaşasın HDP oylar HDP ye

14
70
yanıtYanıtla
asaMobil-ANDROID:

vatan için HDP ye

7
71
yanıtYanıtla
Ali Mobil-IOS:

Akpli pastırmacılar görmesinler aman

15
56
yanıtYanıtla
TÜRKMobil-IOS:

OYLAR MHP'YE

32
30
yanıtYanıtla
HA ŞUNU BİLEYDİN:

AKEPE GÖRMESİN HEMEN YOKEDER

29
27
yanıtYanıtla
YAV HE HE:

LAN AT HABERİNDE BİLE OYLAR HDP YE YAZIYOR ANGUT

48
6
yanıtYanıtla
M nMobil-IOS:

Oylar Akp ye

25
21
yanıtYanıtla
mamMobil-ANDROID:

oylar. hdp. ye

11
32
yanıtYanıtla
hay sizin oyunuza:

haber at diyor millet oy diyor herkesin oyu kendine , herseyin hayirlisi zaman en guzel ilactir bunlarda gecer . . . . .

40
2
yanıtYanıtla
metinoMobil-ANDROID:

oylar hdpye kardeslik ve esitli orda cunku

6
31
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title