Haberler

Doludan Zarar Gören Çiftçinin Borçlarının Ertelenmesi Talebi

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, doludan zarara uğrayan çiftçilerin borcunun ertelenmesini talep etti.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, doludan zarara uğrayan çiftçilerin borcunun ertelenmesini talep etti.

Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, dolu nedeniyle 100 bin dönüm tarımsal alanda zarar meydana geldiğini belirtti.

14 Mayıs'ı tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü olarak kutladığını hatırlatan Bircan, şunları kaydetti:

"14 Mayıs'ta Edirneli çiftçim dolu felaketi ile mağdur oldu. Yapılan ilk belirlemelere göre yaklaşık 100 bin dönüm tarım alanının zarar gördüğünü büyük bir üzüntü ile bildiriyorum. Bazı tarlalarda zarar yüzde yüzdür. Dolu nedeniyle ekinler tamamen yok olmuş ya da çok büyük zarar görmüş durumda. Edirne'ye bağlı Budakdoğanca, Ahi, Sarayakpınar, Büyükismailçe, Uzgaç, Kemal, Muratçalı, Yolüstü, Korucu, Karabulut ve Hacıumur köyleri ile Süloğlu ve Süloğlu'na bağlı Geçkinli, Yağcılı ve Büyükgerdelli, Keramettin ve Akardere köylerindeki tarım arazilerindeki zarar gözler önünde.

Konu ile ilgili olarak Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı ile görüştüm. Bakanlar Kurulu'nun gecikmeden bu bölge için dolu nedeniyle borç ertelemesi kararı çıkarması gerekmektedir. Bölge çiftçilerimiz Tarım Kredi'ye Ziraat Bankası borçlarını ödeyemeyecek durumdadır. Doluda zarara uğrayan çiftçimizin borcunun ertelemesini talep ediyorum."

Bircan, borçların ertelemesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çiftçiler Günü Erdin Bircan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title