Haberler

Dolu Yağışı Tosya'da Tarım Ürünlerine Zarar Verdi

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde etkili olan dolu yağışı, tarım ürünlerine zarar verdi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde etkili olan dolu yağışı, tarım ürünlerine zarar verdi.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede iki gün arayla etkili olan dolunun tarım ürünlerine zarar verdiğini söyledi.

Dolunun özellikle hasatı yaklaşan ürünlere zarar verdiğini dile getiren Akdiken, şöyle devam etti:

"İlçemizde çeşitli büyüklüklerde 5 bin 500 meyve bahçesi var. Direkt veya dolaylı olarak binlerce kişi tarım ve buna bağlı olarak yapılan hayvancılıktan karınlarını doyurmaktadır. İki gece önce ilki, dün ise ikincisi etkili olan fındık büyüklüğündeki dolu yağışı özellikle hasat zamanı gelen tarım ürünlerimize zarar verdi. Şu ana kadar dolunun ne kadar zarar verdiğini tam olarak belirleyemedik. Yetkililer tarafından yapılacak tespit çalışmaları sonucunda zararın büyüklüğü ortaya çıkacak. Umudumuz zararın çok büyük olmaması."

Akdiken, çiftçilerin bu ve benzeri doğal afetlere karşı ürünlerini tarım sigortasıyla sigortalatması gerektiğine dikkat çekerek, tarım sigortalarında priminin yaklaşık yüzde 65'inin devlet tarafından ödendiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Tosya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title