Haberler

Dolu ve Sağanak Kiraz İhracatını Olumsuz Etkiledi

Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Denizli: "Kirazlardaki çatlamalar ürün kalitesini düşürdü ve ihracat yapamadık"

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, dolu ve sağanak kiraz ihracatını olumsuz etkiledi.

Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin yüksek kesimlerdeki köylerde kiraz toplama işleminin devam ettiğini söyledi.

Bu sezon kiraz üreticisinin soğuk, dolu ve sağanaktan dolayı zarar gördüğünü anlatan Denizli, "Kirazlardaki çatlamalar ürün kalitesini, meyve oranını düşürdü ve ihracat yapamadık. Bu yıl kirazlarımızı açık pazara gelen alıcılar vasıtasıyla değerlendirdik. Kirazlarda zararımız oldu ama vişnelerde verimler epey yüksek. İnşallah kirazlardaki zararımızı vişnelerden kurtarırız. Ovada kiraz toplama işlemi bitti ama yüksek kesimlerde yeni başlıyor. Kirazları, İstanbul, Eskişehir, Bursa ve bölge illerden gelen alıcılar vasıtasıyla değerlendiriyoruz" dedi.

İlçeye bağlı Sarıhacılar Köyü Muhtarı Ahmet Özcan ise kiraz sezonu başladığında günlük 15 işçinin kiraz bahçelerinde çalıştığını ancak bu yıl hava şartlarından dolayı işçi gelmediğini belirterek, kirazları kendileri toplamalarına rağmen kendi yevmiyelerini zor çıkardıklarını kaydetti.

Kiraz üreticisi İdris Akgül de ihracat olmadığından iç piyasaya ürünlerini verdiklerini ve fiyatların çok düşük olduğunu bildirdi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Gölpazarı Bilecik Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title