Haberler

Dolmabahçe Saldırganına Ağırlaştırılmış Müebbet ve 33 Yıl 8 Ay Hapis Cezası...

Dolmabahçe Sarayı'nda geçtiğimiz yıl görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine yönelik el bombası ve silahlı saldırı gerçekleştiren Fırat Özçelik, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 33 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dolmabahçe Sarayı'nda geçtiğimiz yıl görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine yönelik el bombası ve silahlı saldırı gerçekleştiren Fırat Özçelik, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 33 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Özden ATİK İstanbul DHA

Dolmabahçe Sarayı'nda 1 Ocak 2015 günü görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine yönelik el bombası ve silahlı saldırı gerçekleştiren Fırat Özçelik ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 33 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava bugün karara bağlandı. Mahkeme Heyeti, Fırat Özçelik'i, DHKP-C terör örgütü adına Anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla değiştirmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Özçelik, Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi, 6136 sayılı yasaya muhalefet ve Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından da toplam 33 yıl 8 ay hapis ve 63 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

BENİM YARGILANMAM GEREKMİYOR

Duruşmaya tutuklu sanık Fırat Özçelik de katıldı. Özçelik, yazılı olarak yaptığı son savunmasında, Berkin Elvan'ın katilleri halen ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Adalet istemek suç mu dedi. Özçelik, son sözünde ise Benim yargılanmam gerekmiyor. Burada Berkin'i vuranların, bu talimatı veren Tayyip Erdoğan'ın yargılanması gerektiğini söylüyorum dedi.

Sanık Özçelik'in avukatı Özgür Yılmaz ise Ülkede adalet sorunu var. Bu sorun oldukça, bu davalar çok olur. Müvekkilimin beraat etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ceza verilecekse de indirim talebinde bulunuyoruz. Ayrıca müvekkilime ait 3 bin liranın ve silahların iadesini talep ediyoruz dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 33 YIL 8 AY HAPİS

Kararını açıklayan Mahkeme Heyeti ise sanık Fırat Özçelik'e, DHKP-C terör örgütü adına Anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla değiştirmeye teşebbüs suçunu işlediğinin sabit olması nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanık Özçelik, Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi suçundan 6 yıl 8 ay hapis ve 33 bin 320 lira adli para cezası alırken; 6136 sayılı yasaya muhalefet suçundan ise 9 yıl hapis ve 30 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Sanık Fırat Özçelik'i Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs suçundan da 18 yıl hapis cezasına çarptıran heyet, sanığın geçmişi, pişmanlık gösterir bir halinin belirlenememesini dikkate alarak indirim uygulamadı.

PARASININ İADESİNE KARAR VERİLDİ

Heyet, Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçunu ise tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması kapsamında değerlendirdikleri gerekçesiyle bu suçtan sanığa ceza vermedi. Silahların zor alımına hükmeden heyet, sanığa ait olan, suçun işlenmesinde kullanılmayan ve örgüt faaliyetine girdiği tespit edilmeyen toplam 3 bin 60 liranın sanığa iadesine de karar verdi.

İDDİANAME...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gerçekleşti

1 Ocak 2015 tarihinde, şüpheli Fırat Özçelik, Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı'nda görevli polis memuru M.T.'nin bulunduğu nöbet kulübesine gelerek, saat 15.02'de elinde bulunan el bombasının pimini çekerek kulübe içerisine attı. Polis memuru M.T. ise şüpheli Özçelik'e 'dur' ihtarında bulundu. Saldırgan dur ihtarına uymayarak kaçmaya devam etti, arkasını dönerek elinde bulunan tabanca ile kendisini takip eden polis memuru M.T.'ye hedef gözeterek 1 el ateş etti. Ancak isabet ettiremedi. İkinci defa ateş etmeye çalışmasına rağmen tabancanın tutukluluk yapması üzerine ateş edemedi. Dolmabahçe Sarayı'ndan Kabataş istikametine doğru yaklaşık 20 metre koşan Fırat Özçelik, takviye polis ekipleri tarafından saat 15.15'te yakalandı. Özçelik, 2 Ocak 2015'te tutuklandı. Fırat Özçelik hakkında, Terör örgütü adına anayasal düzeni cebir ve şiddet yoluyla değiştirmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Tasarlayarak kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs, Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak ve Ruhsatsız, vahim nitelikte ateşli silahları taşımak suçlarından da 34 yıldan 60 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dolmabahçe Sarayı Fırat Özçelik Berkin Elvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title