Haberler

Dolardaki Sert Düşüşün Perde Arkasında Yabancı Yatırımcı Var

Güncelleme:

Hükümetin kurulacağına olan inanç artınca Londra kaynaklı yatırımcılar 500 milyon dolar bozup tahvil yatırımı yaptı. Dolar 2.65 TL'nin altına sarktı.

Başta Londra olmak üzere yabancı yatırımcıların dolar bozup Türkiye tahvili almasıyla dolar seçim sonrası en düşük seviye olan 2.6495 TL'ye indi. Londra kaynaklı alımlarla iki yıllık gösterge faiz yüzde 9.89'dan yüzde 9.82'ye, 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi de yüzde 9.45'ten yüzde 9.35'e indi.

İYİMSER HAVA ETKİLİ

Piyasalarda iyimser havaya uymayan ise borsa oldu. Yunanistan'ın borç görüşmelerinin dün de sonuçsuz kalması Türkiye hisse senetlerine satış getirirken; Kobani'de bombalı saldırı gerçekleştiren militanların kente Türkiye'den giriş yaptığı iddiaları da negatif havaya katkı yaptı. Borsa İstanbul endeksi Avrupa borsalarıyla birlikte gerileyerek yüzde 1.03 düşüşle 83 bin 277 puandan kapandı. Borsanın düşüşünde seçimden sonraki gün sonunda yüzde 5 düşerek 77 bin 805 puana geriledikten sonra yüzde 8.1 tırmanarak bin 141 puana ulaşmış olması nedeniyle gelen kâr satışlarının etkisi de oldu.

DİĞERLERİNE GÖRE YÜZDE 10 MARJ VAR

Piyasalar genel olarak Yunanistan'ın borç krizinin çözümüne ilişkin adımları izliyor. Öte yandan bir koalisyon hükümetinin kurulacağı beklentisinin fiyatlanmaya devam ettiği, genel olarak olumlu havanın hâkim olduğu dolarda tersi bir haber gelene kadar da gevşemenin devam etmesi bekleniyor.

Dolar seçim sonrası test edilen 2.81'den 2.65'li seviyelere gerilemiş olsa da diğer gelişmekte olan ülke para birimleri bu yıl yüzde 4 değer kaybederken, TL'nin dolar karşısında kaybı yüzde 14 civarında. Bu TL'nin yüzde 10'luk bir geri gelme marjının olduğunu gösteriyor. Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından, hükümetin kurulmasının doları tekrar 2.56'lara götürebileceği tahmin ediliyor. Ancak hükümetin kurulamamasının da tersi bir etki yaratabileceği hesaplanıyor. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Yunanistan Türkiye Kobani Londra Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

makine:

Bizi güldürmeyin lütfen. 500 milyon dolarla Türkiye piyasası etkileniyorsa. Biz hepimiz ölelim.

29
2
yanıtYanıtla
Rfk:

Tevekkeli dün ingiliz baş konsolosu Kemal beyle boşuna konuşmamış.

14
5
yanıtYanıtla
Cihat:

Yani Faiz lobisi amacına ulaşmak için elinden geleni yapıyor.

3
14
yanıtYanıtla
ismail karaköy:

Hükümet kurulması ile hiç ilgisi yok. Ticaretin aktörleri menfaatlarına göre ruzgara yön veriyorlar.

8
4
yanıtYanıtla
jhjh2015mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yakında bi develuasyon Ve dolar zenginleri.. aklı olan parasını dolara yatırır. 3 tlyi gecer yıl sonuna kadar.

8
3
yanıtYanıtla
gubetci:

ya birakin bu yalani belge bilgi yok uydurma 500 milyon parami 13 milyarimiz YIMPAS da batti turkiye istesin gurbetci milyarlara bogar ulkeyi yine birikti paralarimiz hirsiz sahtekar dinciler nerde

9
1
yanıtYanıtla
usd.:

Doların dalgalı seyrine büyük mikdarta doların el değiştirmesi en büyük etken.

7
0
yanıtYanıtla
adem ayhan:

Birisi kitap atar dolar çıkar ötekisi egolarını tatmin etmek için siyaset yapar kırmızı beyaz çizgi cizer ip atlayacaklar sanki. Sonra bir sürü saçmalık ülkeyi ne hale getirdiler yazıklar olsun . Kimsenin keyfine göre birşeyin inip çıktıgı yok birileri birşeyi bahane edip gene milleti soyacak iştee. .

0
0
yanıtYanıtla
Maximum faydaMobil-IOS:

Doları çıkaran etkene bakınız sonra neden düştüğünü anlayabilirsiniz

0
0
yanıtYanıtla
AVNimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

HERGELESiNiN YÜZÜNDEN DÜSTÜ DOLAR, GiDiYO.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title