Haberler

    Dolarda Son Durum / (Dolar Ne Kadar Oldu?)

    Dün saat 1739'da 2.8160/2.8171 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 0847'de 2.8143/02.8169 seviyesinde bulunuyor.

    Dün saat 1739'da 2.8160/2.8171 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 0847'de 2.8143/02.8169 seviyesinde bulunuyor.

    Dün aynı saatte 3.0029/3.0043 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 2.9965/2.9994, dün 3.1900/3.1916 seviyesinde olan euro/TL ise bu sabah 3.1792/3.1820 seviyesinde bulunuyor.

    Merkez Bankası'nın (TCMB)dün yeni başkan yönetiminde gerçekleştirdiği ilk PPK toplantısında beklentilere paralel faiz indirimi ile TCMB politikalarında süreklilik algısı yaratan açıklamaların ardından kur ve faiz gerilerken, piyasalar bugün petrol fiyatlarının seyri ve ECB toplantısını izleyecek.

    USLU: ÖNEMLİ DEĞİŞİK OLMAMASI PİYASALARI RAHATLATTI

    ING Bank Özel bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, 50 baz puan faiz indirimi sonrasında kurdaki gerilemenin piyasada daha fazla indirim endişelerine işaret ettiğini söyleyerek, "Bunun yanı sıra gelen açıklamada önemli değişikliğin olmaması da piyasaları rahatlattı. Enflasyonda kısa vadede düşüşün devam edeceğinin belirtildiği TCMB açıklaması sonrasında küresel piyasalardaki koşullar da destek verdiği takdirde indirimlerin devam edebileceği beklentisi, tahvil faizlerinin bir miktar daha gerilemesinde rol oynadı" dedi ve şöyle devam etti:

    "Tahvil faizlerinde nispeten kısa sürede önemli düşüş yaşanmış olması ve yüzde 9 bileşik faiz seviyesine yaklaşmış olmamız, bundan sonraki olası faiz düşüşünün sınırlı kalacağını düşündürüyor. Düşüşün devam etmesi için yeni bir hikaye gerekiyor. Manşet ve çekirdek enflasyon göstergelerini izleyecek olan yurt içi piyasalarda, küresel risk iştahı belirleyici olacak. Kurda ise her ne kadar dün 2.81'in altı denense de bu seviyenin halen destek olduğu söylenebilir. Petrol fiyatlarındaki yükseliş şu an risk iştahını olumlu etkiliyor ancak devam edip etmeyeceği önemli. En önemli gündem maddesi ise ECB olacak."

    PETROL YÜZDE 4 YÜKSELDİ

    ABD'de petrol stoklarının beklenenden daha az artması ve petrol üreticilerinin küresel arz oranını düşürmek için hala bir anlaşmaya varabilecekleri umuduyla dün petrol yüzde 4'ün üzerinde yükseldi.

    TAHVİLDE SON DURUM

    Tahvil-bono piyasasında ise 14 Haziran 2017 itfalı iki yıllık gösterge tahvil dün spot piyasa kapanışında yüzde 9.13, valörde yüzde 9.02'ye kadar geriledikten sonra son işlemde yüzde 9.08 seviyesindeydi.

    Beş yıllık gösterge olan 17 Şubat 2021 itfalı tahvil ise spot piyasa kapanışında yüzde 9.15, valörde yüzde 9.02'ye kadar geriledikten sonra son işlemde yüzde 9.05 seviyesindeydi.

    Öte yandan dün spot kapanışta yüzde 9.24 seviyesinde olan 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvil yüzde 9.08'e kadar geriledikten sonra valörde son işlemde yüzde 9.13 seviyesindeydi.

    TAKİP EDİLECEK KONULAR

    Yurtiçinde bugün saat 10.00'da Nisan ayı Tüketici Güven Endeksi açıklanacak. Yurtdışında ise saat 11.30'da İngiltere perakende satışlar, saat 14.45'te ECB faiz kararı, saat 1530'da ABD işsizlik maaş başvuruları ve saat 1700'de ABD Philadelphia Fed endeksi açıklanacak.

    GÖZLER 'SÜPER MARİO'DA

    ECB'nin faiz oranlarını değiştirmeyeceği tahmin edilirken, ECB Başkanı Mario Draghi'nin ultra genişlemeci para politikasını son dönemlerde özellikle Almanya'dan gelen eleştirilere rağmen savunması bekleniyor.

    PPK KARARLARI

    TCMB dün faiz koridorunun üst bandını beklentilere paralel 50 baz puan indirirken, küresel görünüme ve enflasyonun trendine bağlı olarak sürmesi beklenen indirimlerin büyüklüğü ve Çetinkaya'nın siyasetten gelen faiz indirimi baskılarını nasıl yöneteceği yakından izlenecek.

    Analistler siyasilerin agresif faiz indirimleri konusundaki isteğinin devam etmesine karşın, piyasa beklentilerine paralel adım atan Çetinkaya'nın "ilk sınavını rahat geçtiğini" ancak önümüzdeki dönemde siyasetten gelecek faiz indirimi baskısı ile ekonominin gerçekleri arasında nasıl bir denge kuracağının kritik önemde olacağını belirtiyorlar.

    Bankacılar, TCMB'nin 13 ayın ardından Mart'ta ilk kez marjinal fonlama oranını 25 baz puan düşürmesinin ardından bugün yaptığı 50 baz puanlık indirimin eski başkan Erdem Başçı döneminde uygulanan para politikasının bir devamı niteliğinde olduğuna dikkat çekerek, bunun da TCMB'nin politikalarında süreklilik anlamına geldiğini ve piyasalar açısından pozitif olduğunu belirtiyorlar.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Merkez Bankası Çetinkaya Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title