Haberler

    Dolar Yükseldi

    Cuma günü saat 1634'te 2.9353/2.9360, bu sabah saat 0855'te 2.9425/2.9446 seviyesinde olan dolar/TL, 2.9513'e kadar yükseldikten sonra saat 1652'de 2.9455/2.9460 seviyesinden işlem görüyor.

    Bu sabah 3.1305/3.1324 seviyesinde olan sepet bazında TL  aynı saatte 3.1393/3.1405; 3.3167/3.3202 seviyesindeki euro/TL ise 3.3327/3.3340 seviyesinde bulunuyor.

    TCMB'nin yarınki toplantıda yüzde 8.75 olan koridorun üst bandında 25 baz puanlık indirim yapması öngörülüyor.

    Haftanın kalanında ise ana gündem maddesi Cuma günü Fed Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole toplantısında yapacağı konuşma olacak. Geçen haftadan bu yana Fed yetkililerinin yaptığı açıklamaların ardından Yellen'ın faiz politikasına ilişkin vereceği sinyaller izlenecek.

    Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer Pazar günü yaptığı konuşmada ABD ekonomisinin güçlü olduğuna işaret eden değerlendirmelerde bulunarak istihdam piyasasının tam gücüne yaklaştığını ve iyileşmeye devam ettiğini belirtti. "Hedeflerimize yakınız" diyen Fischer konuşmasında ABD'de bir sonraki faiz artırımının ne zaman yapılabileceğini ele almadı.

    Fischer'in açıklamaları geçen hafta ABD'de bir sonraki faiz artırımının Eylül ayında yapılabileceğini ifade eden New York Fed Başkanı William Dudley'nin görüşlerini destekler nitelikte görüldü. Fed faiz vadeli işlemleri yatırımcıların Aralık ayında faiz artırımı için yarı yarıya olasılık gördüklerini gösteriyor.

    Dolardaki değerlenmenin yanı sıra haftanın ilk işlem gününde piyasalarda Fitch'in Cuma akşamı Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatife çekmesi ve yurtiçinde hafta sonunda gerçekleşen olayların artırdığı güvenlik endişelerinin de baskısı hissedildi.

    TAHVİL FAİZLERİNDE SON DURUM

    Tahvil bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde ortalama bileşik faiz Cuma günü spot kapanışta yüzde 9.95, valörde son işlemde yüzde 9.85 seviyesindeydi. Bugün ise spot kapanışta yüzde 9.91, valörde son işlemde yüzde 9.87 seviyesindeydi.

    Gösterge beş yıllık tahvil olan 17 Şubat 2021 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz Cuma günü spot kapanışta yüzde 9.60, valörde son işlemde 9.54 seviyesindeydi. Bugün ise spot kapanışta yüzde 9.64 seviyesindeydi.

    İki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde ise bileşik faiz Cuma günü spot kapanışta yüzde 9.00 seviyesindeydi. Bugün ise spot kapanışta yüzde 9.17 seviyesindeydi.

    GÜVENLİK ENDİŞELERİ GİDEREK ARTIYOR

    Gaziantep'te haftasonu gerçekleştirilen ve 54 kişinin öldüğü bombalı intihar saldırısının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin sınırlarının İslam Devleti (İD) örgütünden temizlenmesi gerektiğini söyledi. (Full Story)

    Türkiye'nin bu yıl karşı karşıya kaldığı en büyük çaplı intihar saldırısı Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yapılan bir sokak düğününe düzenlendi. Geçen hafta da Van, Elazığ ve Bitlis'te can kayıplarının yaşandığı patlamalar meydana gelmişti.

    Türkiye bir yandan Fethullah Gülen cemaati tarafından yapıldığı belirtilen darbe girişiminin ardından bu kesimle irtibat halinde olan asker, polis ve memurları görevden alma ve değişiklik süreci yaşarken, güneydoğuda arka arkaya yaşanan bombalı saldırılar karşısında hükümet alarm durumunu bir üst seviyeye çıkardı.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Stanley Fischer Janet Yellen Türkiye Fed Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title