Haberler

Dolar Tarım Dışı İstihdam Öncesi Gücünü Koruyor

Güncelleme:

Yurt içi piyasaların tatil olduğu günde Almanya tarafında enflasyon verisi ABD'de ise tüketici güveni verisi açıklandı.

Almanya tarafında enflasyon verisi beklentilerden kötü gelirken, ABD tarafında açıklanan tüketici güveni verisi istihdam piyasasına dair olumlu görünümle birlikte son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Gün içinde yukarı yönlü eğilimini sürdüren Dolar'da tüketici güveni verisi de yükselişleri destekledi. Özellikle Yellen sonrası takip edilecek tarım dışı istihdam verisi baskısıyla Dolar temkinli fiyatlanarak kazançlarını koruma eğilimi gösterebilir. Yeni günde ise hem Avrupa hem de ABD için gündem daha yoğun olacak. Euro Bölgesinde enflasyon beklentisi verisi, ABD'de ise özel sektör istihdam değişimi takip edilecek. Yurt içinde ise Yellen sonrası negatif başlayan haftada yeni günde de Dolar tarafındaki pozitif fiyatlama baskı uygulayabilir. Bu nedenle TL varlıklarda ciddi bir toparlanma eğilimi görülmesi için haftanın kalanındaki önemli veriler takip edilmeli. Özellikle bugün Türkiye tarafında açıklanacak ticaret dengesi verisi TL varlıklarda etkili olabilir.

VIOP-30 Endeks Sözleşmesi

Haftaya Dolar baskısıyla başlayan yakın vade endeks kontratında Yellen etkisi ön plandaydı. Dolar'ın küresel bazlı yukarı yönlü eğiliminin dünde devam etmesiyle birlikte, TL varlıklardaki baskı ön planda kalmaya devam edebilir. Bu nedenle kontrat tarafında yükseliş görülebilmesi için öncelikli olarak ABD verilerinin olumsuz gelmesi gerekebilir. Teknik olarak bakıldığında kontrat tarafındaki satış baskısı 94,000 seviyesi altında devam etti. Kontratın yeni günde kısmı tepki vermesi halinde yukarı yönlü hareketlerde 94,000 seviyesi takip edilebilir. 94,000 seviyesinin aşılması halinde ise 95,500 seviyesine doğru yükselişler görülebilir. Kontratın bugün 93,000 seviyesi altına sarkması halinde ise; 91,200 desteği test edilebilir.

VIOP-Dolar Sözleşmesi

Dolar Yellen'den aldığı desteği yeni haftada sürdürmeye devam ederken, yurt içi piyasaların kapalı olduğu günde de pozitif fiyatlandı. Özellikle tarım dışı istihdam verisi öncesi görülen Dolar desteği kontratında pozitif eğilimini sürdürmesini sağlayabilir. Bununla birlikte sınır bölgesindeki gelişmeler de TL'nin değerlenme eğilimlerini zayıflatabilir. Bu nedenle önemli ABD verileri öncesi kontratta temkinli olmakta fayda var. Teknik olarak bakıldığında 200 günlük hareketli ortalamasının üzerinde yükselişini hızlandıran Dolar kontratın 2,9530 seviyesi üzerinde bir kapanış gerçekleştirdi. Kontratın 2,9530 seviyesi üzerindeki kalıcılığının devam etmesi halinde bu seviye üzerinde 2,9740 seviyesine doğru yükselişler görülebilir. Kontratın tekrar 2,9530 seviyesi altına sarkması halinde ise; 2,9350 desteğine doğru gevşeme görülebilir.

VIOP-Altın Sözleşmesi

Altın yeni haftanın ilk işlem gününde kısmi destek arayışında olsa da, yurt içi piyasaların kapalı olduğu dün sert satış baskısı Altın'da kaldı. Özellikle Altın tarafındaki güvensiz fiyatlamanın devam etmesi kontrattaki aşağı yönlü baskının da devam etmesini sağlayabilir. Teknik olarak bakıldığında yakın vade Altın kontratı yeni güne 1308 seviyesine doğru aşağı yönlü baskıyla başlayabilir. Özellikle açılış sonrası kısmi toparlanma görülebilmesi için kontratın 1308 seviyesi üzerinde tutunması önem arz etmekte. Kontratın 1308 seviyesi üzerinde tutunması halinde tekrar 1322 seviyesine doğru kısmi tepki görülebilir. Kontratın 1308 seviyesi altına sarkması halinde ise; 1298 seviyesine doğru satış baskısı görülebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title