Haberler

Dolar/TL 3 Lirayı Gördü

Güncelleme:

Dolar, sabah erken saatlerde psikolojik sınır olan 3 lirayı gördü. Dolar/TL tarihi zirvesini yenileyerek 3'ün üzerine çıkmasının ardından 2.96'dan işlem görüyor.

Dolar/TL sabah erken saatlerde, koalisyon hükümet çalışmalarının olumsuz sonuçlanması, terör olayları ve ABD'nin fariz artacağı beklentisi ile bir hafta içinde sert yükselişlerle yeni tarihi zirvesi olan 3.0020'ye kadar yükseldi. Ardından saat 07.46'da 2.9579/2.9610'da işlem görüyor.

BAŞBAKAN'DAN DOLAR YORUMU

Dolardaki yükseliş Asya işlemlerindeki TL satışlarından kaynaklandı.

Uzmanlar dolardaki yükselişin devam etmesini beklediklerini belirtip, 3 liranın görülmesinden ardından 3,15 ve 3,60 seviyelerinin görülebileceğini ifade etti.

EURO'NUN DURUMU

Euro da güne 3.32 liranın üzerinde başladı ardından 3.30 - 3.31 lira düzeyine çekildi.

'MERKEZ BANKASI'NI SUÇLU BULUYORUM'

Ekonomist Ali Ağaoğlu, "Bu kadar hızlı bir hareketi kimse beklemiyordu. Dün bir kaç telefon aldım. Bunlardan ikisi sadece dertleşmek için aradıklarını söyleyenlerdi. Gelinen nokta itibariyle, siyasi korkular üzerine şimdi ekonomik korkular arttı. Seçimden bir hafta öncesine kadar olumlu bir hava ve umuda sahipken seçimlerden iki ay sonra her gün iki taraftan da ölüm haberleri gelmeye başladı, gerçekten çok zor. ABD ile İran anlaşması var. Böyle bir durumda bulunduğumuz bölgede bir numaralı ülke İran olacak. Sadece Türk Lirası rekor kırmıyor. Fed'in etkisiyle diğer gelişen ve bazı gelişmiş ülke para birimleri de dolar karşısında rekor düşük seviyelere geldi. Koalisyon umuduyla TL güçlendi ama bu ihtimal ortadan kalkınca, TL negafif ayrışıyor. Finansal baskı açısındn, ben Merkez Bankası'nı suçlu buluyorum. Olağanüstü dönemler olağanüstü önlemler gerektirir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Merkez Bankası İran Kobi Memur Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (196)

VAKFIKEBİR:

TAYİP ZİLLERİ TAK OYNA

34
15
yanıtYanıtla
Cihan:

Yol yaptık, havaalanı yaptık, tünel yaptık, yaptık, al işte hepsinden fazlasını geri verdik.

36
10
yanıtYanıtla
akp:

tek suçlu hdp ve chp dir

14
27
yanıtYanıtla
Erdem:

Ey nankörler AKP gelmeden tl her sene yuzde 60 kaybediyordu ne Cabuk unuttunuz, AKP geleli istikrar var ve o istikrarı gezi olayları bozdu o zamandan beri döviz aldı basını gidiyor, ey vatan hainleri hakkımı zerre helal etmiyorum istikrarı bozan sizleriniz bir de çıkmış otuyorsunuz

10
30
yanıtYanıtla
ŞANLIURFA:

BİR AN ÖNCE LÜTFEN SEÇİM YAPILSIN. OYLARIMIZ AKP YE HELAL OLSUN . KAHROLSUN PKK VE UZANTILARI. . . ŞİDDETLE TERÖRÜ LANETLİYORUZ.

14
25
yanıtYanıtla
ali:

Dolarla borclananlara ALLAH yardim etsin oyunuzu verirken birkez daha dusunun tepkisiz kalma kaldikca sira sana gelecek

32
5
yanıtYanıtla
Ceyhanlı:

Kesin bilal oglan yada padişahın doları vardır görün bozdurunca dolar düşecek paraya doymadılar

25
12
yanıtYanıtla
Sinan:

Ak partinin geldiginde millete vaadettigi her sey çökertti. Yaptığı her şeyi kendi eliyle yıktı ve dönemi kapadi. Çok yazık.

30
6
yanıtYanıtla
Cihan:

Ak troller ne oldu, göremiyoruz kendilerini, maaşları dolarla mı acaba?

26
10
yanıtYanıtla
aaakkkk:

Bu ak troller şehit haberlerine dadanır ordan oy devşirmenin peşine düşer ancak. . . Adamlar cenazelerimizde bile neredeyse miting yapacak . . yazıklar olsunn. . bir daha oy verirsem

24
11
yanıtYanıtla
Tüm 196 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title