Haberler

Dolar 3.5992, Euro 3.8301 TL ile Tarihi Rekor Kırdı

Güncelleme:

Güne 3.49 seviyesinden başlayan dolar/TL, 3.5992 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırarken, Euro/TL ise 3.8301 seviyesini görerek yeni bir rekor kırdı.

Güne 3,4970 seviyesinden başlayan dolar/TL gün içindeki rekorlu ve sert yükselişine devam ediyor. Art arda tarihi rekorunu yenileyen kur, en son 3,59'u da aşarak tarihi rekorunu tazeledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz ve döviz fiyatları ile açıklama yapması ile dolar/TL paritesi kademeli artışını sürdürerek yeni rekorunu 3,5992'e taşıdı. Ardından bir miktar gerileyen dolar/TL şu sıralarda 3,5520 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL, doların küresel bazda güçlü seyri ve referandum başta olmak üzere iç siyasi gelişmelerle yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Kur, dün Başbakan Binali Yıldırım'ın referandum açıklamasının ardından 3.5075 seviyesini görerek yeni rekorunu kırmış; günü 3.50 civarında tamamlamıştı.

EURO DA REKOR KIRDI

Dolarla birlikte euro da 3,8301 TL'ye kadar çıkarak rekor tazeledi. Euro ise şu sıralarda 3,7815 seviyesinde seyrediyor.

EKK TOPLANIYOR

Piyasalarda bugün TSİ 16.30'da açıklanacak Kasım ayına ilişkin ABD tarım dışı istihdam verilerinin küresel anlamda yön belirleyici olması bekleniyor. Ardından ise Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) takip edilecek. EKK'nın bugün saat 17.00'de toplanması bekleniyor.

DOLARDA YENİ ZİRVELER GÖRÜLEBİLİR

Bankacılar bugün de kurun yeni zirvelerini test edebileceğini ABD verilerinin bunda belirleyici olabileceğini söylediler. ABD verilerinin ardından ise piyasalar EKK toplantısına odaklanacak.OPEC dün gerçekleştirdiği toplantısında 2008'den bu yana ilk defa petrol üretiminin sınırlanması konusunda bir anlaşmaya varırken, küresel petrol fiyatlarında son iki yılda yaşanan yüzde 50'den fazla kaybın ardından harekete geçti. OPEC üyesi olmayan Rusya da 15 yıl aradan sonra üretim kesintilerine katılacak.

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliği teklifini ele aldıkları görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Yıldırım, gelecek hafta AKP olarak anayasa değişiklik teklifini TBMM'ye sunmuş olacaklarını söyleyerek, "Anayasa değişikliğinde cumhurbaşkanının eğer seçilirse partisiyle ilişiği devam edecek. Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içinde referandum öngörülüyor, her şey yolunda giderse yazın başında referandum olabilir" dedi.Referandum konusu artan siyasi tartışmalar sonucu sürecin gündemi reformlardan uzaklaştırma ihtimali nedeniyle piyasalarda endişeye neden oluyor.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.12 seviyesinden gerçekleşirken, valörde son işlem yüzde 11.32 oldu. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz bugün spot kapanışta yüzde 10.55, valörde son işlemde yüzde 10.83 seviyesindeydi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title