Haberler

Dolar 2.7435 Lira ile Yeni Rekor Düzeye Çıktı, Euro 2.97 Lirayı Aştı

Güncelleme:

Türkiye'deki seçim süreci nedeniyle, küresel gelişmelerden negatif ayrışan piyasalarda dolar 2.7435 lira ile yeni rekor düzeye tırmandı, euro 2.9767 kadar liraya çıktı.

Türkiye'deki seçim süreci nedeniyle, küresel gelişmelerden negatif ayrışan piyasalarda dolar 2.7435 lira ile yeni rekor düzeye tırmanırken, euro da 2.9767 kadar liraya çıktı.

GÜNÜ İÇİNDE İKİNCİ REKOR

Doların 2.7435 lira ile yeni zirveye çıktığı sıralarda euronun da 2.9767 liraya tırmanması, yarı yarıya bu iki para biriminden oluşan döviz sepetinin değeri de 2.8560 üzerine taşıdı.

DÖVİZ RALLİ YAPTI

Dolar rekor düzeye çıktıktan sonra 2.72 - 2.73 lira aralığında, euro da 2.95 - 2.96 lira aralığında hareket etmeye başladı.

BORSA'DA DURUM

Dövizdeki tırmanış faizleri de yukarıya çekti. İki yıllık dösterge devlet tahvilinin faizi yüzde 10.27'ye kadar yükselirken, Borsa İstanbul Endeksi de 85 ben 139 puan düzeyine çıktı.

PİYASADA NELER OLUYOR?

Merkez Bankası'nın küresel gelişmelere karşın içeriden gelen baskılara bağlı olarak faiz artırmamasının yanında, lirayı yeterince destekleyecek önlemleri almaması ve belirsizliklerin sürmesi lira üzerinde baskı yaratıyor.

PETROLDE ETKİLEDİ

Piyasa analistleri, petrol fiyatlarındaki yükselmenin de liranın zayıflamasında etkili olduğuna dikkat çekiyor. Petrol fiyatlarında yükselmenin devam etmesi, enflasyonla mücadeleyi olumsuz etkilerken, cari açıktaki kısmi düzelmeyi de sınırlayacak olması, lirayı zayıflatıyor.

PETROLDE YÜKSELDİ

Yemen'e hava saldırılarının yeniden başlamasıyla yükselen arz endişelerine bağlı olarak, Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarında temel aldığı Brent petrolünün varil fiyatı 65.58 dolara kadar çıkarak, 10 Aralık'tan bu yana en yüksek düzeye yükseldi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

lalegül fm:

akp the end bitti kısacasıı oy yok

17
4
yanıtYanıtla
KARADENİZLİ:

TÜRKİYENİN BATTIĞININ İŞARETİDİR. . . . EY MİLLET UYANIN ARTIK YETER. . . . . . . . . .

17
3
yanıtYanıtla
YANDIK BİTTİK:

BU REKOR VATANDAŞA YOL SU ELEKTRİK OLARAK DÖNECEK. .

20
0
yanıtYanıtla
ali:

akp defol git artık. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

12
5
yanıtYanıtla
TürkiyeliMobil-IOS:

Vay arkadaş 528.000 dolarım var. Benim keyfim iyi. İsterseniz ölün beni ilgilendirmez

4
11
yanıtYanıtla
KARADENİZLİ:

BUNDAN SONRA PATATES, DOMATES GİBİ ÜRÜNLER DÜĞÜNLERDE KİLO İŞİ TAKI OLARAK KULLANILACAĞI ZAMANI BEKLEYELİM!!!!!!!!

14
1
yanıtYanıtla
ceyhanlımobilWeb@haberler.com:

Acaba malum şahasın isvicre bankalarında kaç milyon doları varkı dolar yükselsin diye her seyi yapıyor padişah olacak ülke kendinin olacak hala para hırsı Allah ne diyeyim

10
3
yanıtYanıtla
bekirmobilWeb@haberler.com:

Bu devulasyon demektir.

10
1
yanıtYanıtla
akıl:

Ohoo, bazıları da burada milleti fena gaza getiriyor. Sen böyle bir durumda yapacağın en kötü hamle HÜKÜMETİ YIKMA HAMLESİDİR. HÜKÜMETİNİ DE ZAYIFLATIRSAN ORTAYA ÇIKACAK BELİRSİZLİK İLE DOLAR İKİ KATI OLUR VE FİYATLAR ÜÇ KATINA ÇIKAR. AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN İKTİDAR PARTİSİNİN KAN KAYBETMESİ DENEYİME VE DÜZENE SAHİP OLMAYAN MUHALİF PARTİLERİN ÇATIŞMASINA NEDEN OLUR. NE OLURSA OLSUN TEK BAŞINA HİÇ BİR PARTİ İKTİDARA GELEMEZ. OLABİLECEK EN İYİ SENARYO İLE MHP İLE AKP KOALİSYONA GİDER. BU DA ASLINDA KÖTÜ BİR SENARYO DEĞİL AMA AK PARTİYİ YIKARIZ KOVARIZ DİYE BİR SÖYLEMİNİZ VAR İSE BU ÜLKENİN İPİNİ ÇEKMEKTİR BU. Aklınızı başınıza toplayın Doları Altını seçime bir ay kala bu kadar yükselten etkenleri düşünün, bu anormal durumu düşünün, akıllı olun. AK PARTİNEN BU KADAR KORKAN BİR BATI VE ABD VAR İSE BİLİNKİ ORTADA TÜRKİYE İÇİN İYİ OLACAK BİR SENARYO VAR

1
7
yanıtYanıtla
ZIR:

BORSA DEĞER KAZANIYOR ÇÜNKÜ SEÇİM ÖNCESİ ARTAN DOLAR VE EURO YABANCININ PARASININ ÇOK KIYMETLİ HALE GETİRDİ. YABANCI SEÇİM SONRASI TABLONUN AK PARTİ LEHİNE DÖNÜŞECEĞİNİ BİLİYOR Kİ O ZAMAN DOLAR VE EURO DÜŞER. O YÜZDEN PARASI DEĞERLİ OLAN YABANCI HEMEN TÜRK HİSSELERİNE SALDIRDI VE KAPIŞ KAPIŞ HİSSE ALIYOR. YANİ ZAYIFLAYAN TÜRK LİRASI İLE TÜRKLERİN MAL VARLIKLARINI ALIYORLAR. TABİİ MUHALİFLER ŞİMDİ BAYRAM EDİYORLAR AK PARTİ GİDECEK DİYE. SERSEM, KENDİ ÜLKESİ İŞİ GÜCÜ PARASI ELDEN GİDİYOR O OTURUP SEVİNİYOR. YAZIK SİZE. AKIL YOK İŞTE, AZİZ NESİN BOŞA DEMEMİŞ.

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title