Haberler

Dolar 2.5 Liraya Çıktı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı hedef alan açıklamaları ve ABD'de çekirdek enflasyonun yükselmesiyle dolar 2.50 liraya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı hakkındaki iddialarının Başbakanlık tarafından yalanlanmasıyla TL'deki satış baskısı azaldı. Açıklamalar öncesi 2.4810 seviyesinde işlem gören dolar/TL açıklama sonrası 2.4755'e kadar geriledi. Kur TSİ 1509'da 2.4796/2.4804 seviyesinde işlem gördü. Dolar 17:00 sularında 2.5010'a kadar çıktı.

BAŞBAKANLIK İDDİALARI YALANLADI, NEGATİF AYRIŞMA AZALDI

Son iki işlem gününde gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında en kötü performansı gösteren TL, bugün de güne negatif ayrışma ile başladı. Ancak iddiaların Başbakanlık yetkilileri tarafından yalanlaması sonrası TL'deki negatif ayrışma önemli oranda azaldı.

Başbakanlıktan bir yetkili, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve merkez bankası Başkanı Erdem Başçı hakkındaki iddialarını reddettiklerini söyledi.

Başbakanlık yetkilisi gazetecilere yaptığı bilgilendirmede, "Bu haberleri kesinlikle reddediyoruz, yalanlıyoruz, dün de aynı şekilde konuşmuştuk, Sayın Babacan bugün MGK hazırlık toplantısına geldi ve şu anda da MGK toplantısına katılıyor. İddiaların nereden kaynaklandığını da anlamıyoruz. Bu iddiaları kesinlikle reddediyoruz" dedi.

İSTİFA SPEKÜLASYONLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün TCMB'nin para politikasını ve TCMB Başkanı Erdem Başçı'yı sert şekilde eleştirmesi ve bu açıklamaların ardından Babacan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelmesi, Babacan ve Başçı'nın görevlerinden istifa edebileceği spekülasyonlarına neden olmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası Erdem Başçı Ali Babacan Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (96)

yorum:

haberler. com un manşeti safları gazlıyor. yorumlarda ona göre yazılıyor. cok sazan var ülkemde cok. erdoğan olmasaydı şuan ki türkiyeyi hayal bile edemezdiniz. millete bakıyorum herkesin evi arabası olmaya başladı ama ekonomi kötü olup eskisi gibi enflasyon olsaydı kimse birikim yapamazdı enflasyon karşısında paranın değeri azalırdı. milletin rahatı arttıkça nankör olmaya başlıyor demek ki.

28
19
yanıtYanıtla
dolar 2023''e koşuyor:

handi 1 dolar 1tl olacaktı? Beni kandırıp oyumu aldınız birdaha nah veririm size oy

26
20
yanıtYanıtla
hırsız sevmiyorum.:

hırsızlar kahrolsun. bakın sadece hırsızlara söylüyorum. sözüm sadece hırsızlara kızanlar ya hırsızdır yada hırsız yandaşıdır. tekrar ediyorum kahrolsun hırsızlar

31
13
yanıtYanıtla
reco:

Vardır bi sebebi hikmeti :))

yanıt2
yanıt0
CAN DERSİMLİ:

CUMHURBAŞKANI KONUŞUYOR ÜLKE BATIYOR. UĞURSUZ İNSAN!!

26
16
yanıtYanıtla
hamdi:

Doların yükseleceğini bile bile kasıtlı yapıyor bunu c. başkanı, Doların yükselmesinden kim faydalanır söyleyeyim, Cahiller iyi okusun zira ülkemizde cahiller nedeniyle bu haldeyiz. Dolar 1 liradan 1, 5 lira olsa örneğin. . adamlar durduk yere servetine servet katmış olacak, sen ben gibi sıradan insanların elindeki 1000- 2000 doları olanlara bu işin faydası yok, milyon dolarları hırsızlıkla saklayanlara faydası büyüktür. Bu bilinçli yapılıyor. Uyumaya devam

22
16
yanıtYanıtla
yasin:

ulan ekonomi iyi diyen insanlar var dolar almış başını gitmiş vergiler almış başını gitmiş dünyanın en pahalı benzini kdv artı ötv çift vergi gss haracı nice haraçlar özelleştirme olmayınca türkiye malasef bir hiç bunu herkez anlayacak artık

24
14
yanıtYanıtla
yazar:

faiz lobisi kim acaba . bu cumhurbaşkanı bilmiyomu konuşunca dolar fırlayacağını demekki

26
12
yanıtYanıtla
Ah Be KardeşimMobil-ANDROID:

Artık oy vermeyeceğim için pişman olmayacam bundan sonra. ah o elim nasıl akp dedi ah

36
2
yanıtYanıtla
ahmetoğlu:

cumhurbaşkanı sussun yeter bize. merkez bankasını suçluyor oysa kendisi konuşunca ekonomi sarsılıyor

23
15
yanıtYanıtla
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title