Haberler

Dolandırıcılığı Polisin Dikkati Önledi

Bolu'da, kendisini arayarak polis olarak tanıtan kişilerin hesabına 2 bin 500 lira yatırmak üzere olan vatandaşın dolandırılmasını polis ekiplerinin dikkati engelledi.

Bolu'da, kendisini arayarak polis olarak tanıtan kişilerin hesabına 2 bin 500 lira yatırmak üzere olan vatandaşın dolandırılmasını polis ekiplerinin dikkati engelledi.

Mevlüt B'yi telefonla arayarak polis olduğunu ifade eden kimliği belirsiz kişi, hesaplarının ele geçirildiğini söyledi. Verilen hesap numarasına para yatırılması gerektiğinin belirtilmesi üzerine Mevlüt B, kendisinden istenen 2 bin 500 lirayı bankadan çekerek, İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan PTT şubesine gitti.

Bu esnada şubede bulunan Bolu Emniyet Müdürlüğü Aşayiş Şubesine bağlı sivil ekipler, parayı yatırmak isteyen Mevlüt B'nin hareketlerinden şüphelendi. Polislerin müdahalesi sonucu dolandırılmak üzere olduğunu anlayan Mevlüt B, ifadesi alınmak üzere Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürüldü.

İfadesinin ardından AA muhabirine açıklama yapan Mevlüt B, kendisini sabah saatlerinde bir kişinin cep telefonundan aradığını belirterek, "Arayan kişi kendisinin komiser olduğunu ifade etti. Benim tüm bilgilerimi de söyledi. Banka hesabımdaki paranın miktarına kadar hepsini biliyordu. Onu söyleyince inandım. Sizin paralarınızı hesaplardan çekecekler dedi. Onları yakalayabilmemiz için paranın PTT hesabına yatırılması gerektiğini belirtti. Postaneye gittim ve evrakları doldurmaya başladım. Benden istedikleri 2 bin 500 lirayı yatırmak üzereyken polis memurları dolandırılmak üzere olduğumu söyledi. Ben de parayı yatırmadım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title