Haberler

Dolandırdıkları Yaşlı Adama Evini Sattırmaya Çalışırken Yakalandılar

İzmit'te 79 yaşındaki M.D.'yi telefonla arayan yaşları 18'in altındaki 3 kişi, "Biz polisiz, bize acil para lazım " dediler.

İzmit'te 79 yaşındaki M.D.'yi telefonla arayan yaşları 18'in altındaki 3 kişi, "Biz polisiz, bize acil para lazım " dediler. Yaşlı adam telefonda kendilerini polis olarak tanıttıkları dolandırıcılara bankada bulunan hesabından 55 bin lira çekerek teslim etti. Bir gün sonra da yine aynı kişiler M.D'ye evini sattırmak üzereyken polis ekiplerince suçüstü yakalandılar.

Olay, Topçular Mahallesi'nde meydana geldi. İzmit Cedit Mahallesi'nde oturan M.D.'yi dolandırıcılar telefonla arayarak "Biz polisiz, bize acil para lazım yardım et amca" dediler. Yaşlı adam telefonda kendinden yardım isteyen ve polis sandıkları kişilere bankada bulunan hesabından para çekip vereceğini söyledi.

Bankaya giden M.D. 55 bin lira parayı çekerek dışarda kendini bekleyen kişiye parayı teslim etti. Daha sonra eve giden M.D. dolandırıldığını anlayarak karakola gidip şikayette bulundu. Bir ertesi gün M.D.'yi tekrar arayan dolandırıcılar kendilerine daha fazla para lazım olduğunu söyleyerek M.D'nin oturduğu evini sattırmak istediler. Önce durumu polise anlatan M.D dolandırıcılara evini satacağını söyleyerek satışı yapmak üzere tapu dairesine gitti. Tapu memurunun yanına çağrıldığı şüpheliler devir işlemlerinin yapılacağı sırada polis ekiplerince Ö.F.A. G.D. ve S.T. gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin yapılan incelemelerinde S.T.'nin Kastamonu'da yine aynı şekilde bir kişiyi 100 bin lira dolandırdığı G.D.'nin de kesinleşmiş cezasının olduğunu tespit etti. Şüpheliler alınan ifadelerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

FOTOGRAFLI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title