Haberler

Dolandırdığı Kişilere "Dolandırıcılık Tekniklerini" Anlatan Kitap Göndermiş

İnternet aracılığıyla alışveriş yapan kişileri dolandırdığı öne sürülen zanlı gözaltına alındı.

İnternet aracılığıyla satışa çıkardığı ürünler yerine alıcılara "dolandırıcılık tekniklerini" anlatan kitaplar gönderdiği öne sürülen zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, alışveriş sitelerine elektronik eşya ilanı vererek, dolandırdığı kişilere salatalık, "Üç Kağıtçı, Çılgın Dolandırıcı, İnsanları Kandırma Sanatı ve İncelikleri" adlı kitaplar ve oyuncak telefon gönderen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

İhbarları değerlendiren ekipler, şüphelinin Abant İzzet Baysal Üniversitesinde eğitim gören, 4 yabancı dil bilen, bilgisayar programlama uzmanı G.Ş. olduğunu tespit etti.

Ekipler, G.Ş'yi Karaçayır Parkı'nda gözaltına aldı.

Kendisi de dolandırılınca intikam için dolandırıcılığa başladı

Şüphelinin emniyetteki ifadesinde 2009'da benzer yöntemle dolandırıldığını, intikam için dolandırıcılık tekniklerini öğrendiği, Hakkari, Erzurum, Iğdır, Tekirdağ, Edirne, Kars, İstanbul ile Ankara başta olmak üzere 54 ildeki mağdurları dolandırdığını söylediği öğrenildi.

Onlarca kişiyi dolandırarak 137 bin lira haksız kazanç sağladığı belirlenen G.Ş, adliyeye sevk edildi. - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title