Haberler

Dokuz Eylül Tıp Fakültesı'nde 36. Dönem Mezunıyet Coşkusu

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013-2014 öğretim yılı 36. Dönem öğrencileri, Tınaztepe Kampusü Amfi Tiyartosu’nda düzenlenen törenle doktorluk mesleğine adım atmanın heyecanını yaşadı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013-2014 öğretim yılı 36. Dönem öğrencileri, Tınaztepe Kampusü Amfi Tiyartosu'nda düzenlenen törenle doktorluk mesleğine adım atmanın heyecanını yaşadı.

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden madenciler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve genç hekimlerin "Hipokrat Andı" ile başlayan törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Yaparel, Prof. Dr. Murat Özgören, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Suat Kaptaner, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

179 ÖĞRENCI

Bu yıl toplam 179 öğrencinin mezun olduğu törende, dönem birincisi Dr. Anıl Tanki, dönem ikincisi Dr. Öznur Tokatlı ve dönem üçüncüsü Dr. Buse Güneri'ye diplomalarını Rektör Füzün verdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da ilk üçe giren öğrencileri birer plaket ve hediye ile kutladı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün gençlere öğütler verdiği konuşmasında, "1975 yılı mezunuyum ve yaklaşık 40 yıllık hekimim. Bugüne kadar hekimlerin hep sorunları oldu. Hepsiyle başa çıktık, bundan sonra da başa çıkacağız diye düşünüyorum. Mezuniyet törenlerinde gençlere birkaç öğütten bahsediyorum. Her zaman sevgi dolu olun, kendinize ve tüm topluma karşı hoşgörülü olun, çalışkan olun ve en önemlisi Büyük Önder Atatürk'ün temel ilkelerinden asla vazgeçmeyin. Anneler babalar emekleriniz çok büyük, ne kadar öğünseniz azdır, hocalarıma da çok teşekkür ediyorum" dedi.

"EN ÖNEMLI SORUN ŞİDDET"

İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Suat Kaptaner, "Bu mutlu gecede hekimliğe, ülkenin bu koşullarında adım atmanın aslında şanssız bir durum olduğu söylenebilir. Çünkü bugün hekimlerin yaşadığı en önemli sorun şiddete uğramak. Başka söze gerek yok. Bir ulusun önüne bilimi ve aklı koyan bir önderin çocuklarıyız biz. Onun önerilerine yıllar sonra sahip çıkmak hepimizin görevi" ifadesini kullandı.

"FAKÜLTEMİZ 4 BİN 985 MEZUN VERDİ"

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da şöyle konuştu: "Bugün 179 genç hekimi mezun ediyoruz. Onlarla birlikte fakültemiz 4 bin 985 mezun verdi. Sizlerin eğitim alanlarınızın iyileştirilmesi, ihtiyaçlarınızın ivedilikle karşılanması, huzurlu ve özgür bir ortamı sağladığı için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün'e teşekkür ediyorum. Artan öğrenci sayısı, sağlıkta yeni uygulamalar, kısıtlı bütçe, bu yıl İnciraltı Öğrenci Yurdu'na kız öğrencilerin alınmaması gibi birçok sorunla karşılaştık. Bu sorunları öğrencilerimizle birlikte aşmaya çalıştık. Kendilerine anlayışları için çok teşekkür ediyorum. Buradan Ankara'daki tüm yetkililere seslenmek istiyorum; İnciraltı Yerleşkesi'nde devlet eli ile öğrencilerimizin güven içinde yaşayabilecekleri bir ortamı sağlamalarını istiyorum. Böyle güzel evlatlar yetiştiren velilerimizi kutluyor, öğrencilerimize burs vererek destek olan öğretim üyelerimiz, asistanlarımız, duyarlı gönüllü bireyler ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bugüne kadar fakültemizden mezun olan hekimlerimiz kurumumuz ve ülkemizde öğretim üyesi, dekan, rektör, milletvekili ve belediye başkanı oldular, yurtdışında ülkemizi temsil ederek onurumuzu yükselttiler. Hepiniz böyle olacaksınız sizler de buna inanın" dedi.

"DAHA PLANLI VE AKILCI ÇÖZÜMLER"

Mezunlar adına konuşma yapan Dönem Birincisi Dr. Anıl Tanki, "6 yıllık eğitimimiz boyunca nasıl birer doktor, nasıl birer insan olmamız gerektiğini gördük. Çok değerli hocalarımdan eğitim alabildiğim için dönem arkadaşlarımı ve kendimi şanslı görüyorum. Hekimlik kimi zaman uyumadan 36 saat çalışmak, kimi zaman ailene sevdiklerine zaman ayıramazken, hastalarına vakit ayırmak, kimi zaman da en kötü hissettiğimiz anlarda bile hiçbir şey olmamış gibi davranabilmektir. Ülkemizin hekim sayısının artırılmasının daha planlı ve akılcı çözümlere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" dedi. Özgün Halk Dansları Topluluğu'nun "Anadolu'dan Esintiler" adı ile gösteri sunduğu tören, yurdun her tarafına ışık saçacak genç hekimleri sembolize eden ışıklı balonların gökyüzüne bırakılması ile sone erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dokuz Eylül Üniversitesi Mehmet Füzün Tülay Canda Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title