Haberler

Dokunulmazlık Dosyalarının Sayısı Her Geçen Gün Artıyor! Rekor HDP'de

Güncelleme:

Aralarında Kılıçdaroğlu ile Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 16 dokunulmazlık dosyası, TBMM'ye sunuldu. Dosyası en az olan parti ise MHP.

Anayasa Komisyonu'nunda görüşülürken sayısız kavgaya neden olan dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 16 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

YENİ DOSYALAR GELDİ

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin yarın Genel Kurulunda görüşülmesinden önce Meclise yeni dokunulmazlık dosyaları geldi.

KILIÇDAROĞLU, DEMİRTAŞ, YÜKSEKDAĞ...

Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yanı sıra; TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, TBMM İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Erkan Akçay'ın, HDP milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Nihat Akdoğan, Behçet Yıldırım, Alican Önlü, Tuğba Hezer Öztürk, Dirayet Taşdemir'in ve Mehmet Emin Adıyaman'ın Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.

SAYI 667'YE ULAŞTI

Komisyona gelen dokunulmazlık dosyasının sayısı 667'ye ulaştı. Bunların 46'sı AK Parti, 192'si CHP, 405'i HDP, 20'si MHP milletvekillerine, 5'i ise Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ait. Nazlıaka'nın bir dosyası, başka bir parti milletvekili ile birlikte düzenlendi.

Hakkında dokunulmazlık dosyası düzenlenen milletvekili sayısı da 138'e yükseldi. Bunların 27'si AK Parti, 51'i CHP, 50'si HDP, 9'u MHP milletvekili ve biri ise Nazlıaka.

Birden fazla milletvekiline ait dosya sayısı ise 47 oldu.

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Pervin Buldan Politika Haberler

500

Yorumlar (3)

DEFOLSUNLAR:

Sınır dışı edilsinler, en iyisi Rus abilerinin yanlarina. . . bakalım oralardada öyle kudurgun kudurgun etrafa saldırabileceklermi. . . .

3
6
yanıtYanıtla
pistof:

Pislikler temizlensin ulkemizde herkes haddini bilsin vatan hayinlerine yeryok

3
5
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

EY AHALİ BİZE TÜRKİYEMİZE ŞİMDİ SAYGI DEĞER SAYIN KENAN EVREN PAŞA LAZIM SAPIKALI VATAN HAİNLERİNİ HEPSİNİ KAFESE YADA İADAMA YADA ÜLKEDE VATANDAŞLIKTAN MEN BİZE ŞİMDİ İLAÇ GİBİ KENAN EVREN PAŞA LAZIM MUMLA ARARIZ AMA MALLESEF İNŞALLAH CENNETE KAPRİSTANI O DA BU VATAN ŞİMDİ ÇOK ÖZÜLÜYOR İNANI VATANI ULUSUNU TÜRK MİLLETİNİ ÇOK SEVERDİ SAYIN KENAN EVREN PAŞA ÇOK ARARIZ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title