Haberler

Dokunmatik Ekranlar

Hepinizin bildiği dokunmatik telefonlar hayatımızın adeta bir parçası. Onlara bağımlı,onlar olmadan bir dünya düşünemez olduk. Hepimizin yakından ilgilendiği dokunmatik (akıllı) telefonların dokunmatik ekranı nasıl çalışır? Dokunarak çalışır seslerini duyar gibiyim: D Elbette dokunularak çalışır ama ben size ayrıntılı bir şekilde anlatmak istedim bu yazımızda: Temelde birbiriyle iletişim halinde iki sistem bulunur.

Hepinizin bildiği dokunmatik telefonlar hayatımızın adeta bir parçası. Onlara bağımlı,onlar olmadan bir dünya düşünemez olduk. Hepimizin yakından ilgilendiği dokunmatik (akıllı) telefonların dokunmatik ekranı nasıl çalışır?

Dokunarak çalışır seslerini duyar gibiyim: D

Elbette dokunularak çalışır ama ben size ayrıntılı bir şekilde anlatmak istedim bu yazımızda:

Temelde birbiriyle iletişim halinde iki sistem bulunur. Bunlardan bir tanesi dokunmatik ekranı ve bir işlem birimini kapsayan ve dokunulduğunda ekrandaki sensörlerden gelen veriyi koordinata çevirip sisteme ileten sistemdir, diğeri de bildiğimiz işletim sistemidir, işletim sisteminin dokunmayla ilgisi yoktur. Gelen koordinat verisini kullanarak kullanıcının istekleri doğrultusunda hareket etmekle yükümlüdür.

Birde akıllı telefonlarda akıllı tahtalarda çift parmaklarınızı kullanırsanız cihaz ikisininde istediğini yapamaz çünkü aygıt hangisinin koordinatını alacağını bilemez ve bir şey yapamaz ama büyültme ve küçültme işleminde çapraz olarak parmağımızı hareket ettirirsek  resmi/web sayfasını büyüt ya da küçült.' gibi bir kod geliyor ve ekranda rahatlıkla büyültme küçültme yapabilirsiniz.

>Stuff-Magazine-Touch-Screen-Technology

Kaynak: TeknoApsis.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title