Haberler

Dokuma Çalışma Grubu, Tütüncü ve Köşe Yazarlarıyla Bir Araya Geldi

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: "Halkın istediği olsun istiyoruz.

Dokuma Fabrikası'nın nasıl değerlendirileceğini belirleyen Dokuma Çalışma Grubu üyeleri, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü ve köşe yazarlarıyla buluştu.

Fabrikada düzenlenen toplantıda konuşan Dokuma Çalışma Grubu ve Antalya Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, fikir alışverişinde bulunmak ve yaptıklarını kamuoyuna anlatmak adına bu toplantıyı çok önemli bulduklarını belirtti.

Dokuma'da yeni bir bina yapmayı ya da var olan binaları yıkmayı düşünmediklerinin altını çizen Aydın, "Bu sadece komisyonun değil, Başkan Tütüncü'nün de görüşü. Dokuma Çalışma Grubu olarak başkanımızın bu görüşünü destekledi" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, 488 bin metrekare olan alanın hukuki sürecini ve nasıl değerlendirileceğine dair bakış açısını dile getirerek, alanın kullanımında Antalya'nın ortak aklına müracaat edileceğinin altını çizdi.

Dokuma Fabrikası'nın Antalya'nın son büyük alanı olduğunu hatırlatan Tütüncü, alan hakkında daha iyi fikirlerin ortaya çıkabileceğini ve ortak çalışmalarla yeni fikirlerin kayıt altına alınacağını kaydederek, "Halkın istediği olsun istiyoruz. Ne olursa olsun bundan dönülmesin diyoruz. İyi niyetle atılan tüm adımların hoş bir karşılığı oluyor" diye konuştu.

Fabrikanın bulunduğu alanda sadece binde 5 emsalle yapılaşma olabileceğine değinen Tütüncü, zarar vermeden 1970'lerin mekanını tekrar kazandırmak istediklerini söyledi. Var olan binaların da müze, sanat galerisine dönüştürme gibi fikirlerin bu toplantılarda belirleneceğini belirten Tütüncü, fabrikanın arkasındaki alana Türkiye'nin en büyük uluslararası kongre merkezi yapma düşüncesini ifade etti.

Alanda TOKİ ve AVM yapılmasını istemediklerin dile getiren Tütüncü, alanın ranta kurban edilmemesini istediklerini söyledi. Otellerin olduğu yerlerde uluslararası kongre merkezinin yapılması kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Tütüncü, "Bu şehir dinamiklerinin konuştuğu, uzlaştığı bir konu olsun istiyorum" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Antalya Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title