Haberler

'Dokuları Duyumsamaya' Ne Dersiniz?

Güncelleme:

Geri dönüşüme olan hassasiyetini çalışmalarına yansıtan genç sanatçı Gökçe Oflu, ses getirecek bir sergiye imza atıyor.

Sanatçının, atık tuvalet kağıtlarını plastik sanatlarla buluşturduğu "Dokuları Duyumsamak" adlı sergisi, yarın (27 Kasım 2012 Salı) Fulya Galeri Artist'te açılıyor.

Okan Üniversitesi'nde Plastik Sanatlar üzerine eğitimine devam eden Oflu; insanların atık malzemelere karşı olan mevcut algısını, bu maddelere plastik bir değer kazandırarak değiştirmeyi amaçlıyor. Sanatçının "duyu" temasını işlediği kişisel sergisinde 15 eserin yanı sıra, sürpriz bir çalışması daha yer alıyor.

Oluşturduğu anlatım dilinde "doku"yu ön plana çıkaran genç sanatçı, duygulara kaynaklık eden "duyu"ların yansımasıyla oluşan algının çok yönlülüğünü, farklı dokuları kullanarak izleyiciye aktarıyor.

Gökçe Oflu'nun; Okan Üniversitesi ve İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Derneği sponsorluğunda yarın (27 Kasım 2012 Salı) açılacak olan "Dokuları Duyumsamak" adlı sergisinde, sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

PROGRAM

Yer: Galeriartist / Ayazma Cad. N/4 Fulya, İstanbul

Tarih: 27 Kasım-18 Aralık 2012

(Açılış Kokteyli 27 Kasım Salı,18:00)

Pazar günleri hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında görülebilir.

"Gökçe Oflu'yla ve eserleriyle iki yıl önce Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bir öğrenci sergisinde tanıştım. O günden bu yana, Gökçe'nin çalışmalarını ilgiyle izliyorum. Her yeni eseri,  neredeyse ayni anda hem bir sonrakini merak ettiren hem de bir öncekini tekrar görme isteği doğuran bir sanatçı Gökçe Oflu. Okan Üniversitesi olarak, sevgili öğrencimiz Gökçe'yle büyük gurur duyuyoruz..." - Şule Kut, Okan Üniversitesi Rektörü

"Oflu benim için gelecekte önemli işler üretecek gençler arasında yer alıyor. Çalışkan, risk alabilen ve deneyen bir kişilik. Bu tutumu ile Baksı Müzesinde düzenlenen ''mesafe ve temas'' sergisinde büyük boyutlu bir çalışma ile yer aldı. Şimdi ise Galeri Artiste o işlerinin dijital dilde ifadesi ile karşımızdadır. Endüstri ürünü kağıt havluların yine o teknoloji ile yeniden ölçülendirilerek farklı bir biçimde ilişkiye sokulan ve farklı ışık ortamları ile yıkanan az sözcüklü zengin çağrışımlı işleri ile karşımıza çıkıyor. Gökçe Oflu geleceği açık bir genç, geleceği umutlu bir sanatçı." - Prof. Dr. Hüsamettin Koçan – Öğretim Üyesi, Sanatçı

"Geleneğin kültürel mirasını, çağın görsel ideolojisini yansıtan malzeme ve konseptlerle bir araya getiren Gökçe Oflu, eko-tasarım olarak adlandırılan bir yaklaşımla malzeme kullanımı ya da buluntu-nesne ya da hazır-nesneleri kullanarak yapıtlar üretiyor. Sanat ve sosyal yaşam arasındaki dengede, birini diğerinden ön plana çıkarmadan bulunduğu konum, önümüzdeki yıllarda Oflu'dan daha da sık söz edileceğinin göstergesi olarak görülebilir." - Fırat Arapoğlu - Eleştirmen, Sanat Tarihçisi

"Gökçe Oflu: Yürekli ve yürekten bir özgünlük." - Prof. Dr. Yankı Yazgan – Psikiyatr, Öğretim Görevlisi

"Oflu'nun sergide yer alan dijital imajları görsel duyuyu bypass edip izleyiciyi dokunsal algının ilişkisel sürecine sokmaktadır. Diğer yandan izleyiciye görsellikle dokunsallığın farklı mizaçlarının birleşimini-etkileşimini de taahhüt etmektedir." Yard. Doç. Mürteza Fidan - Marmara Üniv. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, Sanatçı

Sanatçı Hakkında / 1987 doğumlu Gökçe Oflu, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı programından mezun olmuştur ve halen aynı üniversitede Plastik Sanatlar yandal programına devam etmektedir. Bugüne kadar 20 sergisi açılan Oflu, kimi zaman toplumsal sorunlara değinirken, kimi zamanda kendi bireyselliğine dönük bir çizgide çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Sosyal sorumluluk projelerine oldukça önem veren sanatçı, çalışmalarında endüstriyel atıkları kullanmaya devam ederek, toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Gökçe Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title