Haberler

Doktorun Katili Daha Önce Öldürmeye Teşebbüsten Yargılanıp Ceza Almamış

Güncelleme:

Samsun'da Op. Dr. Furtun'u hastanede silahla vurarak öldürmekten tutuklanan katil zanlısının daha önce bir kişiyi öldürmeye teşebbüsten yargılandığı ancak ceza almadığı ortaya çıktı.

Samsun'da Opr. Dr. Kamil Furtun'u hastanede silahla vurarak öldürmek suçundan tutuklanan katil zanlısı İsmail Koyun'un 2008 yılında bir kişiyi tabancayla öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandığı ve yargılandığı mahkeme tarafından önce hapis cezasına çarptırıldığı ancak bir daha suç işlemeyeceği kanaatine varılarak cezasının ertelendiği ortaya çıktı. Zanlı, emniyete götürüldüğü sırada kameralara gülerek poz vermişti.

"KASTEN ADAM YARALAMAK" SUÇUNDAN 2 YIL CEZA ALMIŞTI

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Kamil Furtun'u hastane koridorunda silahla vurarak öldüren katil zanlısı 30 yaşındaki İsmail Koyun'un daha önce de bir kişiyi silahla yaralayıp cezaevine girip çıktığı öğrenildi. İsmail Koyun'un 25 Mayıs 2008 yılında Samsun'un İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi'nde çalıştığı lokantaya gelip kendisinden 10 lira para isteyen 42 yaşındaki S.A.C.'ye tabancayla 3 el ateş açarak yaraladı ve polise teslim olup 23 Aralık 2008 tarihinde yargılandığı Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "kasten adam yaralamak" suçundan önce 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İYİ HALDEN CEZASI ERTELENDİ

Olayı tahrik altından işlediği ve duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cezası 6 aya indirildi. Dosya kapsamında İsmail Koyun'un geçmişteki haline ilişkin edinilen kanaat ve suç işleme eğilimi ile cezasının ertelenmesi halinde ileride suç işlemekten çekineceği konusunda mahkemeye vicdani kanaat geldiğinden 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 51. maddesi gereğince hapis cezasının ertelenmesine karar verdi. Ruhsatsız silah suçundan da 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezasına çarptırılan İsmail Koyun'a verilen bu cezanın da kişilik özellikleri ve duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaat gelmesi ile 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması'na karar verilerek 5 yıl denetime tabi tutulup cezasının ertelendiği ortaya çıktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (159)

HasanMobil-IOS:

Hdp diyor birde kandilden bahsediyor bay molaztaslar pkk markist islam dusmani musluman kani eman vampirdir bir musluman hdp li olamaz

10
59
yanıtYanıtla
cengizzz:

eli kanlı barbarların katilerin tecavüzcü hırsızların çektikleri resimlere dikkat edin hep arka planda türk bayrağı var.

56
12
yanıtYanıtla
can:

MHPlilerden başka ne beklenir ki? Hepsini bir hayvanat bahçesine koyup önlerine de köpek maması verip bırakmak gerekiyor.

51
7
yanıtYanıtla
bozkurtum:

ne biçim adalet kardeşim adam psikopat suça eğilimli piyasada dolaşsın diye sal insafı geriye bırak bu kararı veren hakim vicdanen rahat olsa bile adalet bakanı bu hakimi incelemeye almalı bunun gibilerden çok var adaletin yüz karaları bunlar.

44
0
yanıtYanıtla
BİTLİSLİ:

BİTLİS''TEN SELAMLAR, BUGÜN Kİ ON BİNLERİN KATILDIĞI BİTLİS BÜYÜK HDP MİTİNGİNİ İZLEYİNİZ VE AYRICA NEDEN BURADA HABERLERE VERİLMEMİŞ? İNSANLARIMIZ TARAFINDAN BİTLİS''TEN DE BARIŞA HUZURA ÇAĞRI YAPILDI VE TEK UMUDUMUZ KARDEŞLİK PARTİSİ HDPDİR VE AYRICA HAYIRLI KANDİLLER. . .

36
8
yanıtYanıtla
Sami anılmobilWeb@haberler.com:

Durup dururken kimse kimseye dokunmak diyen vatandaşlara biraz psikoloji bilimini araştırmalarını öneriyorum. Aklı başında olsa tabii saldırmaz. Her şeyi de bilmeyin be.

33
10
yanıtYanıtla
44mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yine vahşet yine bir milliyetçi...

37
4
yanıtYanıtla
hdp şefik:

tüm insanların kandili mübarek olsun.

40
1
yanıtYanıtla
nankör asgari ücretlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ülkücü zihniyet ve onu koruyan devlet. Kamuflede hazır bayrak vatan millet. Oysa bu zihniyet menfati için herşeye kıyar

37
3
yanıtYanıtla
312Mobil-IOS:

Bitlisliye söylüyorum yorumunda kandil kutluyor, siz ne anlarsınız kandilden hdp yi savunan Zavallılar sizde çocuk katili sayılırsınız zihniyetiniz aynı , nerenizi yırtarsanız yırtın AKP gümbür gümbür dahada güçlü gelecek

4
34
yanıtYanıtla
Tüm 159 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title