Haberler

Doktorların 9 Ay Ömür Biçtiği Beyin Tümörü Olan Adam, Kenevir Yağıyla Kurtuldu

Güncelleme:

Beynindeki tümörden dolayı doktorların yaşaması için 9 ay verdiği 38 yaşındaki Kieran McCrory, kenevir yağı içerek beyninde bulunan tümörün büyümesini engelledi.

Ölümcül beyin tümörü hastalığa yakalanan İrlanda'nın Omag şehrinde yaşayan 38 yaşındaki Kieran McCrory, yasa dışı kenevir yağı kullanarak beynindeki tümörün büyümesini engellediğini iddia etti. Hasta adama 2 yıl önce doktorlar 9 aylık ömrünün kaldığını söylediler. Ama bir yıl boyunca kenevir yağı alan bir çocuk babası McCrory, hastaneye gittiğinde doktor, beyindeki tümörün büyümesinin durduğunu ve şu aşamada her başka bir tedaviye ihtiyacı olmadığını söyledi.

"KÜÇÜK BİR IŞIK GÖRMEK GÜZEL"

BBC Ulster radyosuna röportaj veren McCrory, kenevir yağını kullanmaya devam ederek beynindeki tümörü küçültmeyi ümit ettiğini belirterek şöyle konuştu; "bu gezegende eşim ve çocuğum ile uzun bir süre geçireceğim konusunda iyimser olabilirim. Küçük bir ışık görmek güzel, esasında tümör kendi ekseninde durdu. Bundan dolayı artık beynin diğer taraflarına yayılmıyor ve artık hiç büyümüyor."

"80 YAŞINA KADAR YAŞAMAK İSTİYORUM"

McCrory, kenevir yağı kullanması hakkında da şunları belirtti, "sadece yaşamak istiyorum, kimseye zarar vermiyorum, kimseye uyuşturucu satmıyorum ve uyuşturucu fabrikası işletmiyorum. Bu yağı yaşamımın sonuna kadar alacağım. Çünkü 80 yaşına kadar yaşamak istiyorum."

2 YIL ÖNCE TEŞHİS KONULDU

38 yaşında ki McCrory'a 2 yıl önce beyin tümörü teşhisi konulmuştu. Eski sağlığına kavuşmak için geçen beyin ameliyatı ve radyasyon tedavisi aldı ama doktor kendisine çok kısa bir ömrünün kaldığını söylemesi üzerine kenevir yağı almaya başladı ve sağlığında büyük bir değişime tanıklık etti. Birleşik Krallık yasalarına göre tıbbi amaçlar için kenevir kullanımı yasak ama kanser araştırması için serbest olması konusunda şu an 2 çalışma yapılıyor.

"GÜVENLİ BİR KANIT YOK"

Çalışmalar ile ilgili konuşan bir yetkili, kenevir de bulunan ve aktif kimyasal olan kanabinoidin laboratuvar ve hayvan tümörler üzerinde farklı etkilere sahip olduğunu söyledi. Ama şu anda klinik deneklerde kenevir yağının kanser hastalarında güvenli bir şekilde kullanılabileceğine dair kanıt olmadığını belirtti.

AMERİKA'DA 23 EYALETTE SERBEST

Kenevir Birleşik Krallık'ta B sınıfı yasa dışı ilaç olarak sınıflandırılmış ama türemiş kenevirin doku tedavisinde kullanılmasına izin veriliyor.

Kenevir yağının Amerika'nın 23 eyaletinde kullanılmasına izin veriliyor ve diğer eyaletlerde kenevir kullanımı yasallaşmayı bekliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Birleşik Krallık Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

Dunya:

Keske dunyadaki herkes marijuana icse. Ne savas olur ne kavga

2
1
yanıtYanıtla
zeynep:

Allah Büyüktürr

2
0
yanıtYanıtla
sakaryali Mobil-ANDROID:

o zaman yapıştır dönsün

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title