Haberler

Doktorlardan Unutulmaz Halk Müziği Konseri

Güncelleme:

Türkiye'nin dört bir yöresinden birbirinden anlamlı türkülerin lisanımız olacağı "Memleketim Konseri" sanatseverleri bir araya getirdi.

HEM TIBBA HEM TÜRKÜLERE GÖNÜL VERDİLER

Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ve Dermatoloji Uzmanı Dr. Sema Karaoğlu'nun; Aşık Veysel'den Neşet Ertaş'a, kadar Anadolu'nun unutulmaz değerlerinden türküleri Akademi Müzik Orkestrası eşliğinde seslendirdiği ve kabak kemaneyi TRT'ye kazandıran emekli TRT Sanatçısı Salih Urhan'ın kabak kemanesi ile onur konuğu olarak katıldığı 'Memleketim' konseri, 11 Aralık 2014 Perşembe günü saat: 19.00'da Kültür Sanat Merkezi'nde (Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi yanı) gerçekleştirildi.

UNUTULMAZ ESERLER SESLENDİRDİLER

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan ve yaklaşık 3 saat süren konsere katılan yaklaşık 1200 kişi, Türkiye'nin dört bir yanından seslendirilen 24 eserle unutulmaz bir gece yaşadı. Konukların yoğun ilgi gösterdiği ve zaman zaman da sahnede türkülere eşlik ettiği konserde, Emekli TRT Sanatçısı Salih Urhan'ın da kabak kemaneye hayat veren notaları büyük alkış aldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, konser sonrası Sinan ve Sema Karaoğlu çiftini tebrik ederek, "Sema ve Sinan Karaoğlu'nun Türk Halk Müziği'ne olan ilgileri bizi de çok mutlu etti. Çok başarılı bir konserdi. Dinlerken ve izlerken büyük bir keyif aldım" diye konuştu. Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın da Sinan ve Sema Karaoğlu çiftine plaket vererek teşekkür etti.

YÜREKLERE DOKUNDULAR

Konser sonrası konuşan ve Kayseri'de kültür sanat faaliyetlerine çok daha fazla önem vermek gerektiğini vurgulayan Uz. Dr. Sema Karaoğlu, "Konserin adını 'Memleketim' olarak belirledik. Hem ata topraklarımızdan hem de memleketimizin her yöresinden türküler seçtik. Her yüreğe dokunmaya çalıştık" dedi. Prof. Dr. Sinan Karaoğlu da, konserin amacına ulaştığını ifade ederek, "Dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattığımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sinan Karaoğlu Memorial Kayseri Türkiye Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title