Haberler

Doktorlardan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : MKÜ Göğüs Cerrahisi Kliniğinde görevli doktorların gönderdiği yardım malzemesi İHH Antakya Temsilcisi İsmail Okyay'ın konuşması Doktorlardan Bayırbucak Türkmenlerine yardım Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde görev yapan doktorlar Bayırbucak Türkmenleri'ne yardımda bulundu Doç. Dr. Yetim: "Rusların, Esed'in, DAEŞ'in, İran'ın zalimliğine meydan okuyan kardeşlerimize canımız feda olsun. Kahramanca vatanını savunan mücahitlerimizin alnından öpüyoruz" Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde görev yapan doktorlar, Bayırbucak Türkmenleri'ne gıda, giyim, yatak, yorgan ve battaniye yardımında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

MKÜ Göğüs Cerrahisi Kliniğinde görevli doktorların gönderdiği yardım malzemesi

İHH Antakya Temsilcisi İsmail Okyay'ın konuşması Doktorlardan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde görev yapan doktorlar Bayırbucak Türkmenleri'ne yardımda bulundu

Doç. Dr. Yetim:

"Rusların, Esed'in, DAEŞ'in, İran'ın zalimliğine meydan okuyan kardeşlerimize canımız feda olsun. Kahramanca vatanını savunan mücahitlerimizin alnından öpüyoruz"

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde görev yapan doktorlar, Bayırbucak Türkmenleri'ne gıda, giyim, yatak, yorgan ve battaniye yardımında bulundu.

Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenleri için başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları yardım malzemelerini İHH İnsani Yardım Vakfı Antakya temsilcilerine teslim ettiklerini belirtti.

Dünyanın dört bir tarafında adaletsizliklerin devam ettiğini ifade eden Yetim, Müslümanların mağdur olduğunu ve zulüm gördüğünü kaydetti. Bu durum karşısında İslam ümmetine büyük vazifeler düştüğünü belirten Yetim, şöyle devam etti:

"Ülkemizde huzur ve mutluluk içinde yaşıyorsak bunların da bir şükrü ve karşılığı var. Dünyada yardım eli bekleyen Müslümanlara, soydaşlarımıza yardımlarımızı iletmeye çalışıyoruz. Suriye'de Türkmen Dağı'nda yaşayan ve vatan mücadelesi veren Bayırbucak mücahitleri bizim canımızdır, kanımızdır, kardeşimizdir. Rusların, Esed'in, DAEŞ'in, İran'ın zalimliğine meydan okuyan kardeşlerimize canımız feda olsun. Kahramanca vatanını savunan mücahitlerimizin alnından öpüyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Türk milleti şunu dünyaya göstermiştir ki, tarihte Türk milleti var olduğu sürece mazlumların ahı hiçbir zaman yerde kalmayacaktır ve her zaman hakları savunulacaktır."

Yetim, başlattıkları yardım kampanyasının ilk etabında Bayırbucak Türkmenlerine bin 900 gıda paketi, giyim, yatak, yorgan ve battaniye gönderdiklerini ve yardımlarının süreceğini sözlerine ekledi.

Yardımları teslim alan İHH İnsani Yardım Vakfı Antakya Temsilcisi İsmail Okay da il genelinde Suriye'den ve Irak'tan gelen Türkmenlerin olduğunu ve zor şartlarda yaşamaya çalıştığını kaydetti. Hayırseverlerin yaptığı yardımların çığ gibi büyüdüğünü aktaran Okay, Bayırbucak Türkmenlerine yaptıkları yardımlar için doktorlara için teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Üniversitesi Tülin Durgun Yetim Antakya İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title