Haberler

Doktorlar 'yürüyemez ve Konuşamaz' Dedi Ama Otizm Hastası Dursun Iyileşti

Doktorlar 'Yürüyemez ve konuşamaz' dedi ama otizm hastası Dursun iyileştiİSTANBUL, (DHA) - Kağıthane Belediyesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi işbirliği ile engellilere yönelik her yıl Şile'de düzenlenen yaz kampına turlar, engellilerin hayatına değer katmaya devam ediyor.

Doktorlar 'Yürüyemez ve konuşamaz' dedi ama otizm hastası Dursun iyileşti

İSTANBUL, (DHA) - Kağıthane Belediyesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi işbirliği ile engellilere yönelik her yıl Şile'de düzenlenen yaz kampına turlar, engellilerin hayatına değer katmaya devam ediyor. Kağıthane Belediyesi tarafından engelliler için düzenlenen özel aktiviteler sayesinde konuşup sosyal hayata katılmaya başlayan 12 yaşındaki Otizm hastası Dursun İlikmen'in, doktorların 'Konuşma ve yürüme ihtimali yok' demesine rağmen iyileşmek için gösterdiği gayret, engelli arkadaşlarına ilham oldu.

Zihinsel engelliler öğretmeni Ayşenur Özcan, engellilerin ve ailelerinin çeşitli aktivitelerle hayata tutunmasının önemini vurgulayarak, 'Engelli ailelerinin kendilerini daha rahat hissetmeleri ve çocuklarının sosyalleşebilmesi için düzenleniyor. Engelli ailesi olmak kolay değil, onlar omuzlarında büyük bir yük taşıyor. Yüzmenin dil gelişime kadar çok büyük faydaları var. Bu aktiviteler maddi durumu olmayanlar için büyük fayda sağlıyor' şeklinde konuştu.

'DURSUN'UN KONUŞMASI ONUN İÇİN BÜYÜK BİR AŞAMA'

İlikmen'in gelişimine dair bilgi veren Özcan, 'Dursun 6 yaşında konuşmaya başladı ve bu onun için büyük bir aşamaydı. Problemli davranışlar sergileyen bir çocuktu ama şimdi daha sosyal. Kendi isteklerini dile getirebilen bir çocuk haline geldi' ifadelerini kullandı.

'DOKTORLARIN UMUT VAAT ETMEDİĞİ OĞLUMU TOPLUMA KAZANDIRMAK İSTİYORUM'

Otizm hastası oğlu Dursun'un engelliler için özel olarak düzenlenen aktiviteler sayesinde büyük gelişim gösterdiğini belirten Neslihan İlikmen, şunları dile getirdi:

'Dursun'a 3.5 yaşında otizm teşhisi konuldu. Hiç konuşamayan bir çocuktu. 6 yaşında konuşmaya başladı. 6 yaşından sonraki aldığı eğitim onun hayatını çok farklı bir yere getirdi. Doktorların bana 'Hiç konuşamaz ve yürüyemez' dediği çocuk, şu anda normal bir çocuk gibi her şeyi yapabiliyor. Her şeyi bilsin ve öğrensin diye her yere götürüyorum, onu topluma kazandırmak istiyorum. Onun için her şeyi yapıyorum. Belediyenin bu ücretsiz imkanlarından yararlanıyoruz ve bundan çok mutluyuz. Belki etrafımızdaki durumu iyi olan insanlar için bunlar hiçbir şeydir ama bizim için çok büyük bir şey. Bizim gibi çocukları olan ailelerin toplumda bir yeri olduğunu hissettiriyorlar. Özgüvenimiz yerine geliyor. Bu çok iyi oluyor ve bizi mutlu ediyor.?

Denize gireceği ve yüzeceği için çok mutlu olduğunu kaydeden Dursun İlikmen, denizin tadını doyasıya çıkardı.

'YÜZMEK KASILMALARIMA ENGEL OLUYOR'

Denizde vakit geçirmekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirten bedensel engelli Kadir Vural, 'Yüzdüm, denizde baya açıldım, yorulunca dinlenmek için denizden çıktım. Yüzmek benim kasılmalarımı engelliyor, rahat hissediyorum. Derimi bile sıkılaştırıyor ve derim yaşlanınca sarkmayacak. Yüzerken havada gibi oluyorum. Belediyeye bu tur için çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

BİNDEN FAZLA ENGELLİ ŞİLE'DE DENİZE GİRECEK

Şile Kağıthane Sosyal Dinlenme Tesisleri Plajı'nda düzenlenen yaz kampında aileleriyle ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile kahvaltı yapan engelliler, daha sonra denize girerek suda egzersiz yaptı. Yüzerken renkli görüntülere sahne olan engelliler, gün boyu güneşin ve suyun tadını çıkardı. 11 Temmuz'dan beri devam eden turlar kapsamında her gün 30 engelliyi ve aileleri kendilerine özel tahsis edilen otobüslerle Şile'deki yaz kampında ağırlayan Kağıthane Belediyesi, kampta engellilere ayrıca sabah kahvaltısı ve yemek ikramında da bulunuluyor. Engellilerin ve ailelerinin tamamen ücretsiz yararlandığı proje kapsamında toplam binden fazla engellinin Şile'de misafir edilmesi planlanıyor.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kağıthane İstanbul Şile Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title