Haberler

Doktordan Polise Suçlama: Gaz Attılar, Yaralılara Yardım Edemedik

Güncelleme:

Ankara'daki kanlı saldırıdan kurtulan Dr. Zeki Doğan, doktorların üzerine polisin gaz attığını, bu yüzden yaralılara yardım edemediklerini iddia etti.

Ankara'daki kanlı katliamdan sağ olarak kurtulan ancak yakınını kaybeden Dr Zeki Doğan, saldırının ardından yaşanan dehşet anlarını yeğenin cenaze töreninde anlattı. Zeki Doğan, olay yerinde bulunan 30 hekimin yaralılara yardım etmek isterken polisin gaz attığını, kendisinin ve hekim arkadaşlarının gaz nedeniyle nefes alamadıkları için yaralılara müdahale edemediklerini iddia etti.

KURBANLARDAN 3'Ü ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Ankara Sıhhıye Meydanı'nda yapalın 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingine katılmak üzere Mersin'den giden 27 otobüste bulunanlardan Gazi Güray, EMEP üyesi Şebnem Yurtman, Ali Deniz Uzatmaz, Elif Kanlıoğlu, Tarsus İlçesi'nden ise HDP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Leyla Çiçek, Pir Sultan Abdal Derneği Yöneticisi Metin Peşmen ve Orhan Işıktaş da bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Ölen 7 kişiden 3'ünün Mersin Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtildi.

3 ÇOCUK BABASI İÇİN İLK TÖREN MERSİN'DE YAPILDI

Yaşamını yitiren 3 çocuk babası Gazi Güray'ın cenazesi Mersin Cemevi'ne getirildi. Güray'ın aile fertleri, yakınları ve çok sayıda kişi, cemevinde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninde eşi Serpil, çocukları Zeynep, Zine ve Caner güçlükle ayakta durabilirken, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Gazi Güray'ın cenazesi memleketi Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'ne götürülerek Kayacık Köyü'ndeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

DOKTOR DOĞAN DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Cenaze töreni için Mersin Cemevi'nde bulunan Gazi Güray'ın üvey amcasının oğlu Dr. Zeki Doğan, Mersin'de 27 otobüsle Ankara'ya gittiklerini belirterek, patlama anını ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

"Ankara'da araçlardan indikten sonra toplanma yeri olan gara gittik. Garda herkes kendi sendikası ya da örgütünü bekliyordu. Örgütler kendi kortejlerine çekilirken önce küçük arkasından da büyük bir patlama oldu. Patlamanın ardından biz Tabipler Odası hekimleri geri dönüp yaralılara müdahale etmeye çalıştık. Zaten ilk etap da çoğu ölmüştü. 30 hekim bir kısmına müdahale edebildik. O arada polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalemizi yapamadan bizi alandan dışarıya çıkarttı. Çünkü çıkmak zorundaydık, biz nefes alamıyorduk. Acaba orada yaralı olanlar nasıl nefes alabildiler onu da düşünmek bile istemiyorum."

"KENDİ HALİNDE BİR İNSANDI"

Dr. Zeki Doğan, yaşamını yitiren Gazi Güray'ın amcasının oğlu olduğunu da ifade ederek, "Yıllardır Mersin'de yaşıyordu. Emekli olmuştu, ekonomik gücü yetmediği için ara işlerde çalışıyordu. 3 çocuğu var. Bunlardan 2 kızını üniversite mezunu yapabildi. Oğlu da bu yıl spor akademisini kazandı. Kendi halinde, çoluğuna çocuğuna bakan kendi emeği ile uğraşan bir insandı" diye konuştu.

Patlamada ağır yaralı olarak kaldırıldığı Dışkapı Hastanesi'nde yaşamını yitiren HDP Tarsus İlçe Yönetim Kurulu üyesi Leyla Çiçek'in, Tarsus İlçesi Mithat Paşa Mahallesinde oturan ailesine acı haber ulaştı. Ailenin oturduğu mahalledeki baba evinde taziye çadırı kuruldu. Acılı aile Ankara'daki işlemlerin ardından Tarsus'a gönderilecek olan kızlarının cenazesini bekliyor. Yaşamını yitiren HDP üyesi Orhan Işıktaş'ın cenazesi de Tarsus'ta ulaştı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube yöneticisi Metin Peşmen'in cenazesi ise pazartesi günü Tarsus Cem ve Kültür Evi'nde düzenlenecek törenin ardından Tarsus Şehir Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

ÜÇÜ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Ölenlerden Mersin Üniversitesi öğrencisi olan Elif Kanlıoğlu'nun ailesinin Muğla'da ikamet ettiği cenazesinin ise memleketi Artvin'de toprağa verileceği öğrenildi. Yine Mersin Üniversitesi öğrencileri olan Ali Deniz Uzatmaz'ın Gaziantep'te, Şebnem Yurtman'ın Adana'da toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Ali Deniz Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (340)

Leri veri:

Yahu nezaman bu isyankar kesim polisi askerî suclamayi bırakacak

45
87
yanıtYanıtla
05:

polis müdahale etse suç etmese suç polisin işi çok zor alnınıza doktor yazsaydınızya

96
25
yanıtYanıtla
Firsat duskunleri:

Anladik polisten nefret ediyorsunuz

93
23
yanıtYanıtla
hakim salih:

akpnin cebine harçlık koyduğu, vicdansız internet çalışanlarının, internet sayfaları üzerinden yaratmaya çalıştırkları algıları artık çocuklar da görebiliyor.

50
53
yanıtYanıtla
akıllı ol hdp:

hdp bunuda satın almış

62
38
yanıtYanıtla
hdp:

Olmasak ne yapacaksın akılsız insan

yanıt18
yanıt35
adalet icin:

İnadina hdp hdp hpd sizler zavallisiniz Allah belanizi versin keske sizlerde o olenlerin yerinde olsaydiniz.

58
41
yanıtYanıtla
milliyetçi:

Senin gibi hainler geberiyor bize gerek yok.Allah sen ve senin gibi vatan hacimlerinin sonlarını hep böyle yapsın inşallah

yanıt9
yanıt3
AnkaralıMobil-IOS:

Doktor dogruyu söyledı dıye haın ılan edıldı.

32
53
yanıtYanıtla
Klavyeli kekolar:

Devletin polisi herşey beklenir tabi

33
51
yanıtYanıtla
Tüm 340 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title