Haberler

Doktora Şantaj Davasında Sanıklara Verilen Ceza Arttı

BURSA'da çocuk doktoru Hüseyin T.'ye, birlikte olduğu kadınların gizlice çektiğini görüntülerini kaydettiği bilgisayarından bu görüntüleri kopyalayıp şantaj yaptığı iddiasıyla Gencay M. ile arkadaşları Zihni S. ve Gökhan E.

BURSA'da çocuk doktoru Hüseyin T.'ye, birlikte olduğu kadınların gizlice çektiğini görüntülerini kaydettiği bilgisayarından bu görüntüleri kopyalayıp şantaj yaptığı iddiasıyla Gencay M. ile arkadaşları Zihni S. ve Gökhan E., 'kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirme' ve 'şantaj' suçlarından 2'şer yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtayın kararı bozması üzerine bir kez daha yargılanan Gencay M., 'özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj' suçlarından toplam 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme diğer 2 sanığa ise aynı suçtan 3'er yıl 4'er ay hapis cezası verip hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Bursa'da birçok özel hastanede görev yapan çocuk doktoru Hüseyin T., 2010 yılında bilgisayarı arızalanınca tamir için servise verdi. İddiaya göre firmada çalışan Gencay M., doktorun kadınlarla çekilen seks görüntülerinin bilgisayarda görünce, bunların kopyalarını aldı. Yaklaşık 2 yıl sonra çalıştığı firmadan ayrılan Gencay M., arkadaşları Zihni S. ve Gökhan E. ile doktoru arayıp şantaj yaptı. Doktorun suç duyurusunda bulunması üzerine üç şüpheli 2012 yılının 15 Haziran tarihinde gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, haklarında Bursa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'verileri hukuka aykırı ele geçirmek' ve 'santaj' suçlarından dava açıldı.

Yaklaşık bir yıl süren yargılama sonrası mahkeme 3 sanığa, 'kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek'ten 1'er yıl 3'er ay, 'şantaj' suçundan ise 1'er yıl olmak üzere toplam 2'şer yıl 3'er ay hapis cezası verdi. Yapılan itiraz sonucu Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi sanıkların 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'şantaj' suçlarından yargılanıp cezanın ise alt sınırdan verilmemesi için kararı bozdu.

Yargıtayın kararı bozması sonucu tutuksuz sanıklar Gencay M. ile arkadaşları bir kez daha hakim karşısına çıktı. Mahkemede bir kez daha yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Gencay M., "Ben kendisine şantaj yapmadım. Sadece bu tür görüntüleri bilgisayarında saklamaması için uyardım" derken, diğer sanıklar ise, "Bizim hiç bir suçumuz yok" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, Gencay E.'ye, 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'şantaj' suçlarından toplam 4 yıl 6 ay; Zihni S. ve Gökhan E.'ye de aynı suçlardan hafifletici nedenleri de dikkate alarak 3'er yıl 4 ay hapis cezası verip hükmün okunmasını geri bıraktı. Yargıtay'ın kararı onaylaması halinde Gencay E. cezaevine girecek. Diğer iki sanık ise 3 yıl içersinde suç işler ve hüküm giyerlerse bu cezalarını da çekecek.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title