Haberler

Doktora Götürülen 1.5 Yaşındaki Bebeğin Ergenliğe Girdiği Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Doktora muayene için götürülen bir buçuk yaşındaki bebeğin ergenlik dönemine girdiği ortaya çıktı.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yaşayan, ismi sadece Akash olarak açıklanan erkek bebeğin nadir görülen bir hormonal rahatsızlıktan ötürü 1 yaşında ergenliğe girdiği, genital bölgesinde kıllar çıktığı belirtildi. Akash'ın erkeklik hormonlarından biri olan testesteron seviyesinin 25 yaşındaki bir yetişkin erkekle aynı düzeyde olduğu saptandı.

KAYINVALİDENİN SÖZÜ ÜZERİNE DOKTORA GÖTÜRÜLDÜ

Hindustan Times'a konuşan adı açıklanmayan anne, oğlu Akash'ın vücudundaki gariplikleri ilk olarak bir yaşına gelmeden önce fark ettiklerini söyledi. Talihsiz anne; "Biz başlarda hızlı büyüyen bir bebek olabileceğini düşündüğümüz için doktora götürmedik. Bir yaşına geldiğinde bazı şeylerin ters gittiği açıkça anlaşılıyordu. Ailede birçok çocuk yetiştirmiş olan kayınvalidem, Akash'ın büyümesinin normal olmadığını söyledi. Bunun üzerine bebeğimi doktora götürmeye karar verdik." sözlerini dile getirdi.

BEBEĞİN CİNSEL ORGANI, YETİŞKİN BİR ERKEK DÜZEYİNDE GELİŞTİ

18 aylıkken doktora götürülen Akash'ın, dört yaşındaki bir çocuğun ortalama boyu olan 95 santime ulaştığı ve yüzünde kıllar olduğu tespit edildi. Talihsiz bebeğin sesinde kırılmalar gözlendi. Akash'ın ayrıca cinsel organının yetişkin bir erkek düzeyinde geliştiği kayıtlara geçti.

HORMON DEĞERLERİ 25 YAŞINDAKİ BİR ERKEĞİN SEVİYESİNDE ÇIKTI

Yeni Delhi'ye bağlı Shalimar Bagh bölgesi Max Super Speciality Hastanesi çocuk hastalıkları endokrinolojisti Dr. Vaishakhi Rustagi yaptığı açıklamada; "Akash'ın testesteron seviyesi inanılmaz derece yüksek, tıpkı 25 yaşındaki sağlıklı bir erkeğinki gibi. Bu sebepten ötürü küçük bebeğin vücudunda bu alışılmadık değişiklikleri gözlemliyoruz. Yapılan tetkiklerde testesteron seviyesi, yaşında olması gereken normal değerden 30 kat fazla çıktı. Akash'ın rahatsızlığı tıpta 'erken gelişen ergenlik' olarak adlandırılıyor ve bu 100.000 kişide bir görülüyor." ifadelerini dile getirdi.

BEBEK, 11 YAŞINA KADAR HER AY İĞNE OLACAK

Küçük Akash, hormonlarının kontrol altına alınması amacıyla her ay bir kez özel bir iğne olacak. Küçük bebeğin 11 yaşına kadar düzenli olacağı iğnelerdeki dozaj büyüdükçe azaltılacak. Dr. Rustagi, küçük Akash'ın tedavi edilmemesi durumunda, çocuğun büyük ihtimalle saldırgan bir karakter sahibi olacağını ve anormal büyümesinin birkaç sene içinde durarak 100 santim ile 120 santim arasında bir boyda kalacağını ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yeni Delhi Times Sağlık Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (52)

amed:

hanife iri bir erkek istiyorum demiş ona talip gitsin

41
10
yanıtYanıtla
amed1:

evet mail adresini ver oğlum bulacam seni

yanıt2
yanıt6
amed1:

bulduğumda da sana cehennemi yaşatacam orta asya çingenesi

yanıt1
yanıt10
amed2:

evet hadi erkeksen mail adresini ver

yanıt0
yanıt6
amed21:

evet korkma bu kadar bakalım kim klavye kim gerçek erkekmiş yaz bakalım mail adresini yada sana ulaşabileceğim bir adres yaz

yanıt0
yanıt5
ortaasyalı TÜRK:

boşuna adres isteme sen ver adresini gelir buluruz seni merak etme lavuk

yanıt1
yanıt5
demedi demeyin:

Toplumsal haberler, birkaç saat içinde yayından kaldırılırken;pek çok önemli haber yoruma kapatılırken, bu haber şimdi üç gün üç gece manşette kalır.

25
0
yanıtYanıtla
YENİ NESİL SÜPER KAHRAMAN ''LAZMAN'':

ulan bu hindistandan da bir tane normal birisi çıksın be. . .

22
1
yanıtYanıtla
evlendirme proğramcıları ve:

Hanife duymasın

16
1
yanıtYanıtla
cem tuna:

bu tür haberler daha cok cahapelileri ilgilendirir cünkü onlarin kültürü budur.

6
10
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title