Haberler

'Arz' Yerine 'Rica' Yazan Doktorun Başına Gelmeyen Kalmadı

Güncelleme:

Batman 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde görev yapan Dr. Mahir Turhallı, başhekimliğe yazdığı dilekçesinde 'arz' yerine 'rica' yazınca hakkında işlem başlatıldı ve 2 kez görev yeri değiştirildi.

Batman 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde görev yapan Dr. Mahir Turhallı, sürekli olay yerlerine geç gittiği ve merkezi yanlış bilgilendirdiği gerekçesiyle ambulans sürücüsü hakkında tutanak tuttu. Tutanağın sonucunu öğrenmek için başhekimliğe dilekçe veren Dr. Turhallı'ya, 'Arz' yerine 'Rica olunur' yazdığı için uyarı cezası verildi. Dr. Turhallı daha sonra, puanı yüksek olmasına rağmen çalıştığı birimden alınarak, iki gez geçici görevle farklı birimlerde görevlendirildiğini söyledi.

Batman 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde 2 yıldan bu yana ekip sorumlusu olarak görev yapan Dr. Mahir Turhallı, 27 Nisan günü saat 06.55 sıralarında 72.35 kod nolu ambulansı telsizden anons ederek, bir vaka bildirdi. Ekibin telsize cevap vermemesi üzerine vakayı telefonla bildiren Dr. Turhallı, saat 07.01'de ambulansın çıkış yapmadığını görünce yeniden telsiz anonsu yaptı. Ekibin 7 dakika sonra çıkış yapması üzerine Komuta Kontrol Merkezi'nde görevli Dr. Turhallı ve Ersin Kudat ile 2 Acil Tıp Teknisyeni olayla ilgili tutanak tutarak, işlem yapılması için İl Ambulans Servisi Başhekimliği'ne bildirdi.

DİLEKÇENİN SONUNA 'ARZ' YERİNE 'RİCA OLUNUR' YAZDI

Dr. Turhallı, ambulans sürücüsü hakkında işlem yapılmaması üzerine, olaydan 35 gün sonra İl Ambulans Servisi Başhekimliği'ne dilekçe yazarak, tutanağın sonucunu sordu. Vakaya geç çıkma, doğru beyanda bulunmama ve görevi ihmale ilişkin tutulan tutanakla ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi isteyen Dr. Turhallı, dilekçenin sonuna 'Arz yerine 'Rica olunur' yazdı. 1 Haziran günü yazdığı dilekçeyi, ' Batman Komuta Kontrol Merkezi'nde sorumlu Hekim' olarak imzalayan Dr. Turhallı, evrağın işleme konulmasından emin olmak için de sayı numarası istedi.

'ARZ YERİNE RİCA ETMEK KÜÇÜMSEYİCİ BİR İFADE'

Dilekçenin işleme konulmasından 2 gün sonra, Dr. Turhallı hakkında İl Ambulans Servisi Başhekimi Doktor Ümit Acar tarafından idari soruşturma başlatıldı. Başhekim Ümit Acar imzasıyla Dr. Turhallı'ya gönderilen ve 7 gün içinde savunması istenen soruşturma yazısında, "Talep yazınız incelenmiş olup, yazışma kurallarına uymadığınızdan dolayı tarafınıza cevap verilmeyecektir. Talep yazınızda başhekimlik makamına kati suretle 'arz' etmeniz gerekirken, küçümseyici bir ifadeyle 'rica' ettiğiniz, dosyanızda sorumlu hekim olarak atandığınıza dair bir görev belgesi bulunmamasına rağmen 'sorumlu hekim' ifadesi kullandığınız görülmüştür. Bu konularla ilgili hakkınızda idari işlem başlatılmıştır" denildi.

'SEHVEN' YAZILMIŞ

Başhekimliğe yazılı savunma gönderen Dr. Turhallı, vakaların sağlıklı koordinesi için çalışanların görevlerini zamanında yerine getirmesi, ihmallerden kaynaklı sorunların önlenmesi ve koordinasyon konusunda sorumluluğu olduğunu belirtti. Bu amaçla yapılan başvuruda 'rica' kelimesinin kullanılmış olmasının idari soruşturmaya dönüştürüldüğünü belirten Dr. Turhallı kendini şöyle savundu:

"Rica kelimesi tamamen sehven yapılan bir hatadan kaynaklanmaktadır. Bunun neden bir soruşturma konusuna dönüştürüldüğünü anlamış değilim. Öte yandan sorumlu hekim ifadesinin kullanılması, ekip sorumlusu olmamdan kaynaklı yazılmıştır. Ekip sorumlularının imzaladığı tutanakların tümünde imzamıza açılan kısımda adımız sorumlu hekim olarak geçmiş ve imza atılmıştır" dediği görüldü.

İYİ NİYET ÇERÇEVESİNDE SÖZLÜ UYARI

İdari soruşturmanın ardından Dr. Mahir Turhallı'ya sözlü uyarı yapılmasına karar verildi. Başhekim Ümit Acar'ın gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Savunmanızda rica kelimesini 'sehven' yapılan hata olarak belirtmiş olsanız bile, tahsil hayatınız ve yürüttüğünüz görev daha özenli ve dikkatli davranmanızı gerektirir. Savunmanız idari amir olmam hasebiyle iyi niyet çerçevesinde değerlendirilmiş ve herhangi bir disiplin soruşturmasına çevrilmeyecektir. Ancak tekrarı halinde mevcut durum ile birlikte değerlendirilecektir. Yaptığınız tanımlamalar için sözlü olarak uyarıldınız."

2 KEZ GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Uyarı cezasının ardından Dr. Mahir Turhallı 2 yıldan bu yana görev yaptığı Batman 112 Komuta Kontrol Merkezi'ndeki görevinden alınarak, hizmet puanı yüksek olmasına rağmen Kadın Doğum Hastanesi Acil Servisi'nde geçici olarak görevlendirildi. Dr. Turhallı'nın, en yüksek zorunlu geçici görev süresi olan 2 aylık sürenin dolmasından bir gün sonra da, kendi kadrosunun dışında olan ve hakkında yasal işlem yaptığı personelin çalıştığı 3 nolu istasyona yine geçici görevle gönderildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title