Haberler

Doktor raporuyla kendisinden büyüklerle güreşti, Avrupa ikincisi oldu -

Türkiye Milli Yıldız Güreş Takımı sporcusu 17 yaşındaki Lütfü Küçükyıldırım, 2012'de Avrupa Şampiyonası'nda kendisinden iki yaş büyüklerle güreşerek ikincilik kazandı.

YUNUS İÇEN - Türkiye Milli Yıldız Güreş Takımı sporcusu 17 yaşındaki Lütfü Küçükyıldırım, 2012'de Avrupa Şampiyonası'nda kendisinden iki yaş büyüklerle güreşerek ikincilik kazandı.

Antalya'da düzenlenen 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası'nda Türk Milli Takımı'nda güreşen yıldız güreşçilerden Lütfü Küçükyıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşe 2005 yılında bir arkadaşının tavsiyesiyle Erzurum'da başladığını söyledi.

Güreşmeyi çok sevdiğini dile getiren Küçükyıldırım, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü'ne geçtiğini kaydetti.

Çalışmalarının karşılığını dünya ve Avrupa şampiyonalarında alacağına inandığına inandığını ifade eden Küçükyıldırım, "İlk olarak 2008'de, ardından 2009'da mini miniklerde Türkiye şampiyonu oldum. 2010 ve 2011 yıllarında da büyük minikler kategorisinde grekoromende Türkiye şampiyonluğunu kazandım" dedi.

Yıldızlar kategorisinde 2012'de Türkiye şampiyonu olduktan sonra mili takıma seçildiğini anlatan Küçükyıldırım, "Avrupa Şampiyonası'nda yaşım küçüktü. Doktor raporuyla takıma girdim ve benden iki yaş büyüklerle güreştim. Yaşım küçük olmasına rağmen Allah nasip etti, Avrupa ikincisi oldum. Arkasından dünya şampiyonasına gittik ama orada derece yapamadım" diye konuştu.

Bu yıl yıldızlar kategorisinde son yılı olduğunu dile getiren Küçükyıldırım, şöyle devam etti:

"Güreş deyince aklıma ilk olarak Ruslar geliyor. Bu işi iyi yapıyorlar. 4 defa olimpiyat şampiyonu olan Alexander Karelin var. Benim idolüm o. Bizim de çok iyi güreşçilerimiz var, federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya, olimpiyat şampiyonu Ramazan Şahin gibi. Onları da örnek alıyorum."

Küçükyıldırım, ata sporu güreşi çok sevdiğini, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları hedeflediğini sözlerine ekledi.

-güreşçi lütfü küçükyıldırım ile röportaj

-antrenmanlarından detay

Kaynak: AA / Spor

Erzurum Antalya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title