Haberler

Doktor Kontrolünde "Saatli Maarif Takvimi"

İzmir Sağlık Müdürlüğü, ishalden besin hijyeni kurallarına, kalp krizinden bağırsak parazitlerine kadar yüzlerce hastalık ve koruyucu önlemle ilgili bilgi ile günlük sağlıklı menü önerileri ve namaz vakitlerinin yer aldığı "Sağlıklı Maarif Takvimi" hazırladı İl Sağlık Müdürü Dr. Türkyılmaz: "Kültürel değerlerimizi, nostaljik öğeleri kaybetmeden vatandaşı sağlık konusunda bilgilendirmek istedik.

EFSUN YILMAZ - İzmir Sağlık Müdürlüğü, ishalden besin hijyeni kurallarına, kalp krizinden bağırsak parazitlerine kadar yüzlerce hastalık ve koruyucu önlemle ilgili bilgi ile günlük sağlıklı menü önerileri ve namaz vakitlerinin yer aldığı "Sağlıklı Maarif Takvimi" hazırladı.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların en çok merak ettiği, şikayetçi olduğu sağlık sorunlarını ele aldıkları ve bu konularla ilgili bilinçlendirme çalışması başlattıklarını söyledi.

Sağlık bilgilerini insanların evlerine götürmek istediklerini belirten Türkyılmaz, bunu yaparken de kültürel değerler ve nostaljik ögelerden faydalandıklarını ve saatli maarif takvimine sağlık bilgilerini de eklediklerini kaydetti.

Türkyılmaz, insanların broşüre ya da afişe yeterince ilgi gösteremeyebildiğini ifade ederek, "Küçüklüğümüzde her sayfada dini bilgilerin yer aldığı yaprak takvimleri çok yaygındı, biz de bunu doktor kontrolünde yapalım diye düşündük" dedi.

Yılın her gününe kalori cetvelli yemek menüsü

Namaz vakitleri, sağlık konusundaki Hadis-i Şerifler, atasözleri, özlü sözlerin de bulunduğu takvimde, "bugün ne pişirelim" köşesini "sağlıklı menü" bölümüyle değiştirdiklerini anlatan Türkyılmaz, yılın her günü ayrı bir kalori cetvelli yemek menüsü önerisi sunduklarına işaret etti.

Türkyılmaz, bitlenme, oyuncak güvenliği, ishal, besin hijyeni kuralları, kalp krizi belirtileri, bağırsak parazitleri, ilaç saklama koşulları, tenya, elektrik çarpması nedeniyle oluşan yanıklar, romatizma, organ nakli, obezite, kanserden korunma yolları, ayak kokusuna karşı alınabilecek önlemlerin de takvimde yer aldığını belirtti.

Takvimi oluşturmak için sağlık ekibinin çok çalıştığını söyleyen Türkyılmaz, günün yaprağını facebook, twitter gibi sitelerde paylaştıklarını ve marka patentini de aldıklarını açıkladı.

İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki diğer illerin namaz vakitlerinin yer aldığı takvimde sağlık terimlerinin de anlatıldığına dikkati çeken Türkyılmaz, "Herkese sevgi dolu, başarı dolu ama her şeyden önce sağlıklı bir yıl diliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk etapta 20 bin takvim dağıtılacak

Ar-Ge çalışmalarından Sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Çakır ise 20 bin adet basılan takvimin ücretsiz olarak dağıtılacağını bildirdi.

Türkiye'de bir jenerasyonun saatli maarif takvimi üzerinde çalışarak okuma yazmayı söktüğünü de anımsatan Çakır, "Goethe'nin sağlıkla ilgili sözleri de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sağlıkla ilgili görüşleri de takvimde var. "Bugün sağlığın için ne yaptın?" uyarısını sık sık takvimde yineliyoruz. Özellikle bilgiye erişimde güçlük çeken vatandaşlara hitap etmeyi amaçlıyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: AA / Sağlık

Bediha Türkyılmaz Ali Çakır İzmir Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title