Haberler

Doktor Kapısındaki Yoğunluğa "Teknolojik" Çözüm

Çorum'un yanı sıra Amasya ve Yozgat gibi komşu illere hizmet veren Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yoğunluğu önlemek amacıyla hayata geçirilen uygulamayla, doktorlardan randevu alan hastalar, muayene sırasını akıllı telefon ve internet üzerinden takip edebiliyor.

GAZİ NOGAY - Çorum'un yanı sıra Amasya ve Yozgat gibi komşu illere hizmet veren Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yoğunluğu önlemek amacıyla hayata geçirilen uygulamayla, doktorlardan randevu alan hastalar, muayene sırasını akıllı telefon ve internet üzerinden takip edebiliyor.

Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye hizmet veren hastanenin fiziki ve teknolojik gelişimine bağlı olarak hasta sayısının da her geçen gün arttığını söyledi.

Hastane çalışanlarının ve hastaların memnuniyetini artırmak için  çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Zehir, son olarak poliklinik önlerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Özel bir yazılımla hazırlanan karekod sistemi sayesinde, akıllı telefon ve internet üzerinden hastaların sıralarını, hastane bahçesinde hatta arzu etmeleri durumunda ev ya da iş yerlerinden takip edebileceklerini söyleyen Zehir, uygulamanın henüz yeni olmasına rağmen ilgi gördüğünü vurguladı.

Zehir, akıllı telefonlara yüklenen barkod sistemi sayesinde hastane koridorlarına asılan ilanlardaki karekodu okutarak TC kimlik numarasını giren hastalara, tüm birimlerdeki sırası hakkında her 10 saniyede bir güncellenen bilgilerin aktarıldığını kaydederek, "Poliklinik önlerinde hastaların sıra beklerken yaşadığı olumsuzlukları bertaraf etmek ve daha konforlu bekleyiş sağlayabilmek için atılan adımda, akıllı telefonu olmayan vatandaşlarımız da 'http://gg.gg/takip' adresini kullanarak internet üzerinden sırasını takip edebilecek" diye konuştu.

- Hastalar uygulamadan memnun

Hastalardan olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Zehir, "Akıllı telefon kullanan hastalarımız uygulamayı benimsedi. Eskiden doktor kapısı önünde sırasını bekleyen hastalarımız, şimdi hastane bahçesinde, hatta evinde veya iş yerinde sırasını bekleyebiliyor. Yaşlı, hamile ve engelli vatandaşlarımıza zaten öncelik tanıyoruz" dedi.

Gözündeki rahatsızlık nedeniyle muayene olmak için hastaneye gelen Ayşe Koçak, uygulamayı çok beğendiğini belirterek, "Cep telefonumdan sıramı takip ediyorum. Önceden eğer benden önce muayene olacak 15-20 kişi varsa onlarla birlikte doktorun kapısının önünde sıramı bekliyordum. Şimdi hastane bahçesinde, açık havada sıra bekleyebiliyorum. Güzel bir uygulama, emeği geçenlere teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Hitit Üniversitesi Yozgat Amasya Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title