Haberler

Doktor Adaylarına İşaret Dili Eğitimi

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Düzce Kolu tarafından organize edilen ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin işitme engelli hastalarla iletişimini sağlamak amacıyla düzenlenen “İşaret Dili Eğitimi”nin ilk dersi Düzce Tıp Fakültesinde başladı.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Düzce Kolu tarafından organize edilen ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin işitme engelli hastalarla iletişimini sağlamak amacıyla düzenlenen "İşaret Dili Eğitimi"nin ilk dersi Düzce Tıp Fakültesinde başladı.

İşaret Dili Eğitmeni Arzu Taşoluk tarafından verilen ve 120 saat sürmesi planlanan İşaret Dili Eğitimi'nin açılış dersine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Çetin ile Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

İşaret dilinde 450 işaretin bulunduğunu söyleyen Arzu Taşoluk, bu dilde sadece işaretlerin değil, jest ve mimikler ile kelimelerin telaffuzunun da önemli olduğunu ifade etti. Eğitimlere alfabe ve sayılarla başlayacaklarını dile getiren Taşoluk, daha sonra sağlık terimlerine geçeceklerini sözlerine ekledi.

İşitme engelli hastaların muayene sırasında derdini anlayabilmek için işaret dilini öğrenmenin gerekliliğine vurgu yapan Arzu Taşoluk, bu eğitimlerin Tıp Fakültesi öğrencilerinde işitme engellilere yönelik farkındalık oluşturacağını ifade etti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Taşoluk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title