Haberler

Doktob' Dan Yetkililere Acil Çağrı

Dalaman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, WTM Londra Turizm Fuarı dönüşünde bölge turizminin içine düştüğü çıkmazdan kurtarılması için yetkililere acil çağrıda bulundu.

Dalaman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, WTM Londra Turizm Fuarı dönüşünde bölge turizminin içine düştüğü çıkmazdan kurtarılması için yetkililere acil çağrıda bulundu.

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur WTM Londra Turizm Fuarı dönüşünde yaptığı açıklamada; "2015-WTM Londra Turizm Fuarı'nda bölgemizdeki terörizm ve savaşın etkilerinin Türkiye turizmine olumsuz yansıdığı görülmüştür. Bu durum turizm katılımcılarını ciddi anlamda üzmüştür. 2016 yılı için iç ve dış turizm için daha çok çaba sarf etmemizin gerekliliği görülmüştür.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konumu nedeniyle komşularındaki iç karışıklık ve terör olayları 2014 den itibaren Turizm getirilerinde azalma ve düşüş başlamış, 2015 yılında ciddi anlamda turizm yapan firmalar ve acenteler zarar görmüştür.

% 30 DÜŞÜŞ ZARAR DEMEKTİR

Genellikle turizm yatırımcısı yatırımlarını banka kredisiyle yapmakta ve ödemelerini de sezon sonuna bırakmaktadır.2015 te turizm gelirlerinde ve konaklamalarında %15 azalma olmuş, oda fiyatlarının düşürülmesi nedeniyle verilen promosyonlar ve gider maliyetlerinin de %15 artması nedeniyle 2015 yılı gelir olarak kayıpla kapanmıştır. Turizm işletmecisi için, bu yıl otel doluluk oranının %70- 80 olduğunu kabul edersek, sezonun %30 düşüşü ile çok az bir karla kapatmış veya zarar etmiş demektir.

NEDEN BU KRİZLERİ DEVAMLI YAŞIYORUZ?

Neden turizmimiz bu krizleri devamlı yaşamaktadır? Türkiye'de turizm tesislerimiz Avrupa ile kıyasladığımızda, yeni, modern ve çok güzel olmasına rağmen, bölgelerimizin marka değeri olacak tanıtımlarının yapılamaması, kalite şartlarının sağlanamaması, nitelikli istihdam ve servis hizmetini verecek yeterli personelimizin olmaması, okullarımızın bu ihtiyacı karşılayamaması turizmimizi olumsuz etkilemektedir.

Diğer bir konu turistik tesislerde kaliteli sunum ve bölgenin tanıtımıyla ilgili kültürel bilgiye sahip nitelikli personelin olmaması, tanıtımda eksikliğimizde en büyük sorunumuzdur.

Dünyanın en çok tarihi kültürel değerlerine, tarımsal çeşitliliğine ve turizm yapılan kıyılarına, göllerine, kanallarına, termal sularına ve doğasına sahip olduğumuz halde ülkemize gelen turist sayısı yalnızca Paris'e gelen turist sayısına eşdeğer. Bunu nedeni Turizm Bakanlığımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimiz ve diğer yetkili kuruluşlarımız tarafından istenilen düzeyde tanıtım, eğitim ve markalaşmaya dönük projelerin yapılamamış olması en büyük etkendir.

ACİL OLARAK MASTER PLAN YAPILMALI

Bunun çözümü vakit kaybetmeden Master planlarının yapılarak uygulamaya konmasıdır. Master planı bir bölgenin turistik tesis alanlarının, golf sahalarının, spor alanlarının, marinalarının, sosyal park ve yeşil alanlarının belirlenerek yapılan uygulama imar planı olup bir an önce bu planların uygulamaya konmasıyla yatırımların bilinçli yapılması sağlanacak, ekonomiye daha çok katkı yapılmış olacaktır.

Plan olmayan yerlerde çarpık yapılaşma, doğa ve çevre sorunları yaygın olarak yaşanmaktadır, bu durum tabii ki turizme de olumsuz etki etmektedir.

YETERLİ MARİNAMIZ YOK

Diğer bir eksiğimiz Türkiye Akdeniz çanağında 100 milyar dolarlık marina gelirinin sadece %10'undan faydalanmaktadır. En uzun doğal deniz kıyılarımız olmasına rağmen marinalarımız yeterli sayıda değildir.

MUĞLA'DA GOLF SAHASI YOK

Avrupa'nın en güzel iklim ve doğasına sahip olmamıza rağmen golf sahalarımız çok azdır. Örneğin Türkiye'nin ikinci turizm ili Muğla'da uluslar arası golf sahası yoktur. Muğla iklim ve turizm çeşitliliği bakımından Türkiye' de kış turizmi yapılabilecek en önemli ilimizdir. Bununla ilgili projelerimiz ve çalışmalarımız DOKTOB olarak devam etmektedir. DOKTOB Turizm Birliği olarak, bölgede gerekli görüşmeler ve projelerimiz başlamış bulunmaktadır.

ACİLEN ÇÖZÜM BULMALIYIZ

Sonuç olarak, Sayın Başbakan, Turizm Bakanı ve illerimizin Vali, Belediye Başkanları, turizm acenteleri, turizmciler ve birlik başkanları bir araya gelerek sorunları açık bir şekilde görüşerek çözüm bulmalıdırlar. Aksi takdirde Türkiye, en mükemmel turizm olanaklarına sahip olmasına rağmen turizm gelirlerinden en az payı almaya devam edecektir" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dalaman Türkiye Ortaca Londra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title