Haberler

Doktob Başkanı Yücel Okutur; "Cumhuriyet ve Demokrasiye Yapılan Saldırıyı Şiddetle Lanetliyoruz"

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, 15 Temmuz darbe girişimini kınayan yazılı bir açıklama yaptı.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, 15 Temmuz darbe girişimini kınayan yazılı bir açıklama yaptı.

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur açıklamasında "Türkiye doğal güzellikleriyle, el değmemiş deniz kıyılarıyla açıkhava müzesi dediğimiz Edirne'den Van'a kadar tarihi kültürel eserleriyle, bin bir çeşit meyve sebze, damak tadı yemek ve tatlılarıyla Dünya'da eşi benzeri olmayan değerlere sahiptir.

Vatanımıza içerden ve dışarıdan yıllardır kalkınmamızı engelleyecek müdahaleler yapılmaktadır. Zorlu mücadelelerle Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimiz, 15 Temmuz'da hedef alınarak, demokrasimiz ve çağdaş kalkınma yolundaki Türkiye'miz rejim değişikliğine zorlanmıştır. Bir daha darbe ve buna benzer bir hareketin olmaması için gereken bütün tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ederek, Cumhuriyet ve demokrasiye yapılan saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Türk Halkı aynen Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi tek vücut olarak karşı koymuş demokrasimiz ve Cumhuriyetimizin devamını sağlamış bu saldırıdan daha güçlenerek çıkmıştır. Şimdi tek amaç laik, demokratik, toplumsal barışın sağlandığı ülkemizi ve iç dinamiklerimizi güçlendirmektedir.

Dünya'da turizmde ilk altı ülkenin içine giren ülkemizde, 2016 yılı turizmci ve işletmeciler açısından zor yıl olmuş, 15 Temmuz'dan sonra umutlarını yitirme noktasına gelmiştir. Bu noktada Avrupa'da dahi olmayan mükemmellikte olan turizm tesis ve işletmelerimiz ciddi anlamda mali ve finansman zorlukları yaşamaktadır.

Nasıl ki medya ve halkımız 15 Temmuz'da darbenin karşısında tek vücut olmuşsa şimdi bankalara ve hükümetimize yapıcı çözüm üretmede büyük sorumluluk düşmektedir. Gelişmiş ülkelerde yaşanan krizlerde yatırımcılar devletin himayesinde, riskler yapılandırılarak yeniden üretime ve ekonomiye kazandırılmaktadır. Böylelikle, krizi az hasarla atlatarak yatırımcısını ayakta tutmuş ve korumuş olur.

Turizmciler, Devletimizden ve finansal kuruluşlarından, bu zor şartlarda yapıcı, çözüm üreten, kolaylık sağlayan anlayış ve uygulamalar bekliyor.

Demokrasimize Cumhuriyet'imize gelebilecek her türlü tehlikeye karşı mücadelemiz devam edecektir.

2016 Yılının Devlet, finans ve özel sektör ile el ele vererek zor günleri birlik ve beraberlik içinde aşmamız gereken bir yıl olacağından ve Türkiye'mizin kalkınan bir ülke olarak yoluna devam edeceğinden şüphemiz yoktur. Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köyceğiz Türkiye Dalaman Ortaca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title