Haberler

'Doksanlar'ın Muavin Veysel'i: Sette Çok Eğleniyoruz

Güncelleme:

'Doksanlar'da 'Muavin Veysel'i canlandıran Adem Yılmaz, hayatını ve dizideki rolünü anlattı.

ATV'nin çarşamba akşamlarına damgasını vuran dizisi 'Doksanlar'da; 'Muavin Veysel'i canlandıran Adem Yılmaz, izleyicinin beğenisini topluyor. Yılmaz, hayatını ve dizideki rolünü anlattı...

Hollanda'da doğdum; 5 yaşında çocuk tiyatrosunda sahneye çıktım. Hollanda'nın Veendam kasabasındaki çocuk tiyatrosuna tek Türk oyuncu olarak ben seçildim ve yedi yıl boyunca farklı oyunlarda yer aldım. Benim için müthiş bir deneyim oldu. O gün hayatımda aldığım ilk alkışla, ileride oyuncu olmak istediğime karar verdim.

TRABZON'DA HAYAT RENKLİ

İlkokul ve ortaokul eğitimimi Hollanda'da tamamladıktan sonra anne ve babamın barışması üzerine Trabzon'a kesin dönüş yaptım. Trabzon'da okumanın hayatıma kattığı renkleri tarif etmem mümkün değil.

İki yıl önce 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' oyununda oynarken, Birol Güven oyunu izlemiş ve aklında kalmışım. Daha sonra Mint Yapım'ın bazı projelerinde konuk oyuncu olarak rol aldım ve ardından 'Doksanlar' dizisinin görüşmeleri için çağrıldım. Tabii ki bu projeyi de seve seve kabul ettim.

ROLÜ SEVİYORUM

'Doksanlar' seti çok keyifli geçiyor. Bütün oyuncular birbirine karşı çok saygılı ve samimi. Zaten Birol Güven'in seçmelerde en önem verdiği şey; oyuncuların birbirine uyum sağlaması... Özellikle partnerim Pelin Öztekin'le çok eğleniyoruz.

'Doksanlar' dizisinde olduğum için çok mutluyum çünkü oynadığım karakter benden çok farklı. Bu yüzden her hafta senaryo geldiğinde; bu rol sayesinde bilmediğim yeni şeyler keşfediyor ve böylelikle gelişmeye devam ediyorum.

TEK BİR ROLLE ANILMAK İSTEMEM

'Yerden Yüksek' isimli dizide Kayserili bir genci, ardından '+18' isimli dizide gay bir barmeni canlandırmıştım. Farklı rollerde oynamak her oyuncunun en büyük arzusudur; her rolde yeni bir heyecan ve yeni bir aşk doğar. Bende de öyle oldu.

yurt dışına çıkacağım

Televizyon ve dizi sektöründeki en tehlikeli unsur; seyircinin oyuncuyu bir rolde görmesi ve onu sadece o rolle sevmesi... Büyük konuşmayayım ama bu durumda kalmak istemem. n İngilizce, Flemenkçe, Almanca ve Türkçe biliyorum. Ancak Almancam başlangıç seviyesinde; ilerletmeyi düşünüyorum. Bu kadar dili bilmemin avantajını kullanarak Türkiye'de başarılı işler yaptıktan sonra, yurt dışında da şansımı denemek istiyorum.

BU İŞE TESADÜF ESERİ BAŞLADIM

Ortaokul ve lisedeki bütün tiyatro faaliyetlerinde rol aldım. 2004 yılında Bilkent Üniversitesi oyunculuk sınavlarına girdim ve tam burslu olarak oyuncu aday adayı serüvenim başladı. 2009 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra, kendimi daha da geliştirmek için tekrar müzikal eğitimi almaya Hollanda'ya döndüm.

SÜRPRİZ OLDU

Amsterdam Broadway Academy'de müzikal eğitimi aldıktan sonra şansımı Hollanda'da denedim ancak düşlediğim gibi olmadı. Bu sırada yakın bir arkadaşım benden habersiz Tiyatro Kedi'ye özgeçmişimi göndermiş. Ertesi gün e-postamı açtığımda, seçmelere girmeye hak kazandığımı öğrendim. Bir gün içinde bavulumu toplayıp İstanbul'a döndüm. Uçaktan iner inmez seçmelere koştum ve kazandım. Böylelikle Tamer Karadağlı'nın da oynadığı 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' oyunu ile profesyonel oyunculuk kariyerim başlamış oldu. Bu işe tesadüfen başladım.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Birol Güven Hollanda Trabzon Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title