Haberler

Dokap'tan Altınordu'ya Takdir

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Ordu’nun Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan ve kurum olarak destekledikleri ‘Yumurta Paketleme Tesisi’ ve ‘Soğuk Hava Deposu’ kurulmasının yumurta ve kivi üreticileri açısından büyük kolaylık sağlayacağını söyledi.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Ordu'nun Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan ve kurum olarak destekledikleri 'Yumurta Paketleme Tesisi' ve 'Soğuk Hava Deposu' kurulmasının yumurta ve kivi üreticileri açısından büyük kolaylık sağlayacağını söyledi.

Ekrem Yüce, Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan her iki projenin Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı kapsamına oldukça uygun olduğunu belirtti. Bu amaçla Yumurta Paketleme Tesisi Projesi için 560 bin TL, Soğuk Hava Deposu Projesi için 790 bin TL ödenek tahsis edildiğini kaydeden Yüce, "Ordu ilimizde kurulacak olan modern ve kalite yönetim sistemleri çerçevesinde yönetilmekte olan bir paketleme tesisi kurulumu ticari yumurtacı sektörünün modernizasyonunda da önemli bir etkiye sahip olacak ve pazar payında artışa olumlu yönde etki edecektir. Tesis, mülkiyeti Altınordu Belediyesi'ne ait olan Akçatepe Mahallesi'nde, 2 bin 140 metrekarelik arsa üzerine yapılacak olup günlük 50 bin adet yumurta paketlenecek" dedi.

"KİVİ ÜRETİCİLERİ RAHATLAYACAK"

Soğuk Hava Deposu'nun da yine Altınordu Belediyesi'ne ait olan Kayabaşı Mahallesi'nde yaklaşık 5 dönüm alan üzerinde 550 ton kivi depolama kapasitesine sahip olacağını kaydeden Yüce, "Proje tamamlandığında, üreticiler ürünlerine daha rahat pazar bularak gelir artışı sağlayacaktır. Gelir artışı bölgemizde kivi alanlarının artmasına ve fındığa olan bağımlılığın azalarak çiftçilerin ikinci bir gelir kaynağına kavuşmasına vesile olacaktır" diye konuştu.

Yüce, şu bilgileri verdi: " Ordu'da TÜİK verilerine göre 2 bin 936 dekar alanda yılda 6 bin -7 bin ton kivi üretimi ile Türkiye'de ikinci sırada bulunuyor. Bugün Ordu ili, Türkiye kivi üretiminin yüzde 17'sini karşılar durumdadır. Henüz meyve vermeyen ağaçlar da dikkate alındığında önümüzdeki 5 yıl içinde Ordu ili 10 bin ton kivi üretebilecektir. Halen Ordu'da toplam kapasitesi 2 bin 200 ton olan 5 adet kivi muhafaza deposu bulunmaktadır. Kivi üretiminin hızla artması yakın gelecekte kivi işleme paketleme ve muhafaza tesislerine olan ihtiyacı da beraberinde getirecektir." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Altınordu Belediyesi Doğu Karadeniz Ekrem Yüce Ordu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title