Haberler

Doğuştan İki Kolu Olmayan Nisanur, Azmiyle Örnek Oluyor

Tokat'ta doğuştan iki kolu olmayan 9 yaşındaki Nisanur Yiğit, yaşama azmi ile örnek oluyor.

Tokat'ta azmi ile Türkiye'ye örnek olan Nisanur Yiğit'i Vali Cevdet Can'ın eşi Naime Can evinde ziyaret etti. Nisanur'a dizüstü bilgisayar ile çeşitli hediyeler takdim eden Can, Nisanur'un ayakları ile yazı yazmasına ve bilgisayar kullanabilmesine hayran kaldı. Nisanur'u tanımaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Can, kendisine hayatında başarılar diledi. Nisanur ise bilgisayarına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Anne Betül Yiğit, Nisanur doğduğunda çok üzüldüklerini ama kendilerini ziyaret gelenlerin destekleri ile üzüntülerinin, sıkıntılarının hafiflediğini söyledi. Nisanur'un banyo ve lavabo ihtiyacı dışında kimsenin yardımına ihtiyaç duymadığını ifade eden Anne Yiğit, "Kendisine hiçbir zaman sen yapamazsın bırak demedim. Evde bazen temizlik yapmaya dahi çalışıyor. Azmi ile şuanda her şeyi yapıyor. Okula da uyum sağladı, dersleri çok şükür iyi" diye konuştu.

Çanakkale Savaşını anlatan resminin arkasına "Vali amcama hediye" yazarak imzalayan Nisanur, resmini Vali Cevdet Can'a verilmek üzere teslim etti.

HAYALİ RESSAM OLMAK

Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden Betül ve Abdulvahap Yiğit çiftinin 2 kız çocuğundan büyüğü olan Nisanur Yiğit, Fatih İlkokulu'nda 3. sınıf öğrencisi. Ayaklarını elleri gibi kullanarak yazı yazıp, ihtiyaçlarını görebilen Nisanur'un hayali ressam olmak. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Tokat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Fatih İlkokulu yönetici ve öğretmenleri.:

Sayın Valimize ve eşi Hanfendilere öğrencimizi mutlu ettikleri için sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz. İyiki varsınız. Bizlere güç ve moral veriyorsunuz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title