Haberler

    Muhalifler Füzeyle Doğumevini Vurdu

    Güncelleme:

    Halep'in Ordu kentindeki El-Dabbit Doğum Hastanesi'ne yönelik saldırılarda ilk belirlemelere göre 3 kadın hasta yaşamını yitirdi, 17 kişi yaralandı.

    Suriye'nin resmi haber ajansı SANA saldırıda aralarında 3 kadının da bulunduğu 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 18 kişinin de yaralandığını bildirdi. Şam yönetimine yakın bazı kaynaklar ise ölü sayısının 25'e ulaştığını duyurdu. Hastanenin vurulması, El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve Nureddin Zengi Hareketi'nin batı Halep bölgesine yönelik saldırı başlatmasının hemen ardından geldi. Londra merkezli ve muhalif çizgideki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) muhaliflerin hükümet kontrolündeki Halep'e yönelik roket ve havan saldırılarında en az 19 kişinin öldüğünü ve 80 kişinin yaralandığını açıkladı.

    KERRY: HALEP DÜŞMEYECEK

    Saldırı Rusya ve ABD'nin Halep'te ateşkesi görüştüğü sırada geldi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry "Hastaneyi vuran füzenin muhaliflerin kontrolündeki bölgeden ateşlendiği açık" derken, 'Hem Esad rejiminden hem de batı destekli muhaliflerden gelen şiddeti kabul etmeyeceklerini' söyledi. Kerry ilan etmeye hazırlandıkları ateşkesin de 'Halep'in düşmesine müsaade etmeyeceğini' vurguladı.

    ORDUYA AİT UÇAKLAR DA HASTANE BOMBALAMIŞTI

    Suriye'de geçtiğimiz hafta orduya ait uçaklar, muhaliflerin kontrolündeki Kudüs Hastanesi'ni vurmuştu. Saldırıda en az 25 kişi yaşamını yitirirken, bir gün sonra bu kez muhaliflerin attığı havan topları ordu kontrolündeki Halidiye semtindeki bir hastaneye isabet etmişti. SOHR, 22 Nisan'dan bu yana Halep'te 279 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Gözlemevi'ne göre ölenlerin 155'i muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde, 124'ü de ordu kontrolündeki mahallelerde bulunuyordu.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Washington Suriye Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title