Haberler

Doğumdan Sonra Ölen Kadın İçin "İhmal" İddiası

Adana'da özel hastanede doğum yaptıktan 11 gün sonra ölen kadının kocası, hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan 11 gün sonra ölen kadının kocası, eşinin ölümünde ihmali olduğu iddiasıyla hastane ve doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Merkez Seyhan ilçesinde iki çocuk annesi 32 yaşındaki Güler Kurt, 5 Haziran'da özel bir hastanede sezaryenle üçüncü bebeğini dünyaya getirdikten 11 gün sonra hayatını kaybetti.

Kurt'un kocası Bülent Kurt (38), eşinin enfeksiyon kaparak hayatını kaybettiğini ileri sürerek, ihmali olduğu gerekçesiyle hastane ve doğumu gerçekleştiren doktor hakkında cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi verdi.

Bülent Kurt, AA muhabirine, doğumdan bir hafta sonra dikişlerini aldırmak için eşini aynı hastaneye götürdüğünü anlattı.

Sezaryeni gerçekleştiren doktorun, eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu söylediğini aktaran Kurt, şunları kaydetti:

"Ağabeyim ve kız kardeşim, doğumdan 9 gün sonra rahatsızlanan eşimi hastaneye götürdü. Aynı doktor, kan tahlili yaptırıp, muayene etmiş ve hiçbir sorunun bulunmadığını, soğuk algınlığı olduğunu söylemiş. Serum verip, iğne yaparak eve yollamış. 24 saat geçmeden eşimin sancıları yeniden arttı. Çalıştığım için ağabeyim ve kız kardeşim eşimi aynı hastaneye götürdü. Görevliler, eşimin doktoru olmadığını, başka bir doktorun ilgileneceğini söylemiş ancak diğer doktor da gelmeyince eşim başka hastaneye götürüldü. Eşim, kanında yüksek derecede enfeksiyon tespit edildiği için daha donanımlı başka hastanede yoğun bakıma alınıyor. Ertesi sabah eşim hayatını kaybetti. Eşimin ölümünde, doğum yaptığı hastane ile doktorun ihmali var. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gece uyuyamıyorum. El kadar çocuğumla ortada kaldım."

İsminin açıklanmasını istemeyen doktor ise "Doğum öncesi ve sonrası hiç bir sorun bulunmuyordu. Hasta, doğumdan 9 gün sonra karın ağrısı şikayetiyle geldiğinde rutin tetkikler yapıldı ve ultrasonla kontrol edildi. Hiç bir sorun yoktu. Ne olur, ne olmaz diye serum verildi. Enfeksiyon kapmış olsaydı 24 saat ile 72 saat arasında yüksek ateş, akıntı ve öksürük gibi belirtiler olurdu. Ancak hasta bize geldiğinde bu bulgular yoktu" diye konuştu.

Cumhuriyet savcılığı, Güler Kurt'un ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Kurt Seyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title